«Έφυγε» ο Malcolm McLaren

11/04/2010 @ 23:57
«Έφυγε» σε ηλικία 64 ετών ο Malcolm McLaren, πρώην manager των Sex Pistols, έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.



Ο McLaren γεννήθηκε το 1946 στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην περιοχή Stoke Newington. Πριν αναλάβει το management των Sex Pistols, από το 1975 ως το 1977, διατηρούσε ένα μαγαζί ρουχισμού, στο οποίο και έλαβε χώρα η audition του John Lydon για το ρόλο του frontman στους Sex Pistols.

Πριν, βέβαια, από την «ίδρυση» των Sex Pistols, ο McLaren ήταν επίσης manager των New York Dolls, ενώ μετά από αυτήν ασχολήθηκε με δικά του μουσικά projects, με το πρώτο του album, "Duck Rock", να κυκλοφορεί το 1983 και να «ξεπηδούν» από αυτό αρκετά UK hits, όπως τα "Buffalo Gals", "Double Dutch" και "Madame Butterfly".

Ο Steve Jones, κιθαρίστας των Sex Pistols, δήλωσε τα ακόλουθα λίγες ώρες μετά το χαμό του Malcolm: «Ο Malcolm ήταν σίγουρα ο Brian Epstein του punk - χωρίς αυτόν δε θα ήταν όπως το ξέρουμε. Παραμείναμε φίλοι με την πάροδο των χρόνων, παρότι είχαμε κάποιες διαφορές. Ήρθε στη ραδιοφωνική μου εκπομπή πριν από μερικά χρόνια, θυμάμαι. Αλλά αυτό που θυμάμαι εντονότερα είναι το δώρο γενεθλίων που μου είχε κάνει όταν έκλεισα τα 21 - ήταν μια πόρνη και λίγη ηρωίνη».
  • SHARE
  • TWEET