Δελτίο Τύπου: Οι Dream Theater στη Αθήνα τον Αύγουστο

29/03/2011 @ 19:00
Οι στυλοβάτες του progressive rock / metal, Dream Theater, έρχονται στην Ελλάδα, την Τρίτη, 2 Αυγούστου, στο θέατρο του TerraVibe Park και θα χαρίσουν στο ελληνικό κοινό μοναδικές στιγμές, επιβεβαιώνοντας τη μακροχρόνια και θερμή σχέση τους μαζί του. Το συγκρότημα, που αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία ηχογράφησης του νέου του album, θα διαμορφώσει ένα set list, όπως πάντα, απρόβλεπτο, πρωτότυπο και διαφορετικό από κάθε άλλη φορά, περιλαμβάνοντας σίγουρα δείγματα από την καινούργια του δουλειά.

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011, Θέατρο TerraVibe Park, Αθήνα

Η πορεία των Dream Theater ξεκίνησε πριν είκοσι έξι χρόνια και καθιερώθηκαν για τη μοναδική τους έμπνευση αλλά και τη μουσική δεξιοτεχνία, που χαρακτηρίζει όλα τα μέλη του συγκροτήματος. Το έργο τους χαρακτηρίζεται από τα ολοζώντανα στιχουργικά σενάρια, τις πολυεπίπεδες συνθέσεις, τη συνειδητή ροπή στη δημιουργία μεγάλων σε διάρκεια συνθέσεων και τα μουσικά ξεσπάσματα που διαδέχονται εξαιρετικές μελωδίες, με συναισθηματική αμεσότητα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται ένα οικείο και ζεστό συναίσθημα, διαφορετικών rock αποχρώσεων, που έχει τη δύναμη να συνεπάρει τους πολλούς και πιστούς φίλους τους.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1985 όταν τρεις φοιτητές του μουσικού κολεγίου Berklee της Βοστόνης -οι Mike Portnoy, John Petrucci & John Myung- αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Majesty, που σιγά-σιγά καθιερώθηκαν ως ανερχόμενη δύναμη στους underground metal κύκλους. Μετά από διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή τους αφενός -το 1992 προστέθηκε ο τραγουδιστής James LaBrie και το 1999 ο keyboardίστας Jordan Rudens- αλλά και στο όνομά τους αφετέρου -ονομάστηκαν Dream Theater από έναν κατεδαφισμένο κινηματογράφο στο Μοντερέυ- καθιερώθηκαν, στο πλατύ κοινό, το 1992, με την κυκλοφορία του album τους "Images And Words". Το album αυτό σήμερα θεωρείται από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα στην ιστορία του progressive / rock metal. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στην εικοσιεξάχρονη πορεία τους οι Dream Theater έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές δουλειές, όπως τα "Awake", "Scenes From A Memory", το ep "A Change Of Seasons", "Train Of Though", "Black Clouds And Silver Linings", για να αναφέρουμε μερικά από αυτά. Οι Dream Theater με τις δουλειές τους έδωσαν νέα διάσταση στον ήχο του progressive metal, τον βοήθησαν να αναγεννηθεί και να επεκταθεί και κατάφεραν να διαμορφώσουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις στo rock γενικότερα.

Οι Dream Theater δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους! Mε κάθε νέα τους δουλειά έχουν κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο, κάτι ρηξικέλευθο να προτείνουν.

Την Τρίτη, 2 Αυγούστου, στη συναυλία τους στο TerraVibe Park, θα μας γνωρίσουν τον νέο τους drummer -μετά την αποχώρηση του Mike Portnoy το Σεπτέμβριο του 2010- που είναι βέβαιο ότι με το παίξιμό του θα τραβήξει τα μάτια όλων μας πάνω του και θα μας παρουσιάσουν την καινούργια τους δουλειά!

Ετοιμαστείτε να ζήσετε στιγμές που μόνο οι Dream Theater ξέρουν να δημιουργούν!

Η προπώληση ξεκινά την Πέμπτη, 31 Μαρτίου.

Τιμές εισιτηρίων:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 35 €.
Τα επόμενα εισιτήρια θα κοστίζουν 40 €.

Σημεία προπώλησης

Ticket House
Αθήνα:
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210-3608366
Θεσσαλονίκη:
Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310-264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET