Βραδιά αφιερωμένη στους Beatles και τον John Lennon σήμερα στον Ιανό

10/03/2006 @ 05:44
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Ιανός με αφορμή την έκδοση του βιβλίου "Ο Δικός Μας John Lennon" (επιμέλεια - εισαγωγή: Yoko Ono) σας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στους θρυλικούς Beatles και τον John Lennon την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006, στις 8:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα). Θα παίξουν μέλη του συγκροτήματος The Beatles Live Tribute Band. Τηλ. κρατήσεων: 210 3217917 (εσωτ. 203 και 222). Τιμή πρώτου ποτού: 15,00 €. Ώρα προσέλευσης: 7:30 μ.μ.

Τι έγραψε ο Τύπος

Πολλοί [...] σπουδαίοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, φίλοι, συνεργάτες του ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους –την ημέρα που τον γνώρισαν ή τη στιγμή που ένα τραγούδι του άλλαξε τη ζωή τους- σε έναν ογκώδη τόμο με τίτλο «Ο δικός μας Τζον Λένον», που επιμελήθηκε η Γιόκο Όνο [...].
Η Τζόαν Μπαέζ και ο Μπόνο τού αφιερώνουν ένα σκίτσο, ο Πίτερ Γκάμπριελ και η Αλίσια Κις μερικούς στίχους, ο Ντόνοβαν διαλογίζεται μαζί του στην Ινδία, ο Ρόνι Χόκινς είναι συνταξιδιώτης του στο πολυτελές ιδιωτικό βαγόνι του, ο Ίγκι Ποπ γευματίζει μαζί του στο Χονγκ Κονγκ, ο δημοσιογράφος Έλιοτ Μιντζ του δανείζει λίγα δολάρια στο Λας Βέγκας και τινάζει τη ρουλέτα... Ο Τζέρι Λι Λιούις τον βλέπει να σκύβει και να του φιλάει τις μπότες και ο Μικ Τζάγκερ τον παροτρύνει να του τηλεφωνήσει για να ξεφύγει από τη «χειμερία νάρκη» της Γιόκο Όνο! Ο Λένον μουσική ιδιοφυΐα που από τη μια κρύβεται από τις θαυμάστριες, δοκιμάζει ναρκωτικά, και από την άλλη υπερασπίζεται την ειρήνη, κατακεραυνώνει τους πάντες με την καυστική του γλώσσα, μεγαλώνει το μικρό του γιο Σον... Ο Λένον όπως τον μάθαμε αλλά και όπως δεν τον φανταζόμασταν αποκαλύπτεται σ’ αυτόν τον τόμο [...] που περιλαμβάνει πρώτη φορά και όλες τις λήψεις της ιστορικής φωτογράφισης της Άνι Λίμποβιτς λίγο πριν από τη δολοφονία του, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.
Παρή Σπίνου, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Μία πολυπληθής, και ενίοτε αντιφατική, παρέλαση από φωτογράφους, μουσικούς, συγγενείς, φίλους, θαυμαστές, συνεργάτες, και γενικότερα πάσης φύσεως καλλιτεχνικές προσωπικότητες, έρχεται για να τονίσει την αναντίρρητη αλήθεια: ο Lennon υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος, με οξυδερκές πνεύμα κι ευγενική φύση, που είχε ακόμη πολλά να προσφέρει, τόσο στην οικογένειά του όσο και στον κόσμο της μουσικής. Πολλά από τα κείμενα που θα βρείτε στη συγκεκριμένη ανθολογία μπορούν να αποτελέσουν και τροφή για σκέψη σε σχέση με την κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα του Lennon και της Yoko. Είτε είσαι υπέρ είτε κατά για το αν πρέπει η μουσική να πολιτικοποιείται, τα συγκεκριμένα κείμενα σίγουρα θα διαφωτίσουν την επιχειρηματολογία σου. Επιπλέον, το βιβλίο διανθίζεται με ζωγραφιές και φωτογραφικό υλικό που διέθεσαν οι άνθρωποι που γράφουν με μεγάλη αγάπη και πολύ σεβασμό.
Άννα Κουτσιλοπούλου, SONIK, Δεκέμβριος 2005

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, συνεργάτες, που το όνομά τους σημαίνει κάτι, μιλάνε (μ’ ένα κείμενό τους) για έναν από τους βασικούς διαμορφωτές της ποπ κουλτούρας του 20ού αιώνα. Όσοι τον έζησαν έχουν κάτι να θυμηθούν από τις συναντήσεις τους μαζί του, όσοι δεν τον γνώρισαν αναφέρονται στο θαυμασμό τους γι’ αυτόν και στον τρόπο που τους επηρέασε. Ένα δοξαστικό παζλ κειμένων με ζηλευτές υπογραφές [...].
μπορείς να διαβάσεις μερικά πραγματικά ωραία κείμενα, κάποιες έξυπνες ατάκες και να μάθεις ενδιαφέροντα περιστατικά [...].
Η μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιά μάς μεταφέρει ατόφιο το πνεύμα των κειμένων [...].
Μάκης Μηλάτος, ATHENS VOICE
  • SHARE
  • TWEET