Αντιδράσεις από τον αραβικό κόσμο για τους αντι-ισλαμικούς στίχους των Taake

16/01/2012 @ 10:50
Η υποψηφιότητα των Taake στα νορβηγικά μουσικά βραβεία Spellemann, αντίστοιχα των Grammy, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Η υποψηφιότητα του "Noregs Vaapan" για τα βραβεία Spellemann έλαβε μεγάλη προβολή στα αραβικά μέσα ενημέρωσης εξαιτίας των αντι-ισλαμικών θεμάτων κάποιων στίχων του συγκροτήματος. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya ανέφερε συγκεκριμένα ότι το κομμάτι "Orkan", που σημαίνει τυφώνας, περιλαμβάνει τη φράση «Στο διάολο με τον Μωάμεθ και τους Μωαμεθανούς και τα ασυγχώρητα έθιμά τους».

Ο frontman της μπάντας, Hoest, δήλωσε ότι οι Taake τίθενται κατά οποιασδήποτε οργανωμένης θρησκείας. «Η γνώμη μας, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, είναι ότι είναι λυπηρό για κάποιον να προσκολλάται είτε στον Χριστιανισμό, είτε στον Ισλαμισμό».

Η υποψηφιότητά τους δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Όπως δήλωσε η πρόεδρος των βραβείων Spelleman, «απολαμβάνουμε πλήρη ελευθερία έκφρασης στη Νορβηγία και τα βραβεία Spelleman δεν πρόκειται να λογοκρίνουν τίποτα, υπό κανέναν τρόπο».
  • SHARE
  • TWEET