Το Amazon έτοιμο να λανσάρει το αντίπαλό δέος των Spotify, Apple Music, Tidal

...με 9.99 δολάρια τον μήνα

12/06/2016 @ 11:40

Σύμφωνα με φήμες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, το Amazon σκοπεύει να λανσάρει ανεξάρτητη υπηρεσία streaming μουσικής, η οποία θα είναι εντελώς αυτόνομη από την τωρινή του υπηρεσία, Prime.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας The Guardian, το Amazon πιστεύει πως «μία περιεκτική μουσική υπηρεσία θα είναι πολύ σημαντική στον στόχο της, να αποτελέσει ένα άμεσο online σημείο αγορών αγαθών και περιεχομένου.»

Ενώ οι εγγεγραμένοι στο Amazon Prime έχουν πρόσβαση σε μια περιορισμένη συλλογή μουσικής για streaming, η νέα υπηρεσία θα προσφέρει έναν «ανταγωνιστικό κατάλογο» που θα κοιτάει στα μάτια αυτούς των Spotify, Apple Music και Tidal, τα οποία έχουν 30 εκατομμύρια, 13 εκατομμύρια και 3 εκατομμύρια συνδρομητές αντιστοίχως.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Amazon λάνσαρε ανεξάρτητη υπηρεσία streaming για βίντεο, το Amazon Video, για 8.99 δολάρια τον μήνα, στην ουσία αποσπώντας το μέρος των video από το Amazon Prime. Αν τελικά υλοποιηθεί το ίδιο σχέδιο και για τη μουσική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Guardian, η αξία συνδρομής θα είναι 9.99 δολάρια τον μήνα.

Ο συνιδρυτής του Apple Music Group, David Pakman, δήλωσε πως μια μουσική υπηρεσία από το Amazon «μπορεί να έπαιρνε λίγο οξυγόνο από τη δυνητική δεξαμενή συνδρομητών της Apple.»

  • SHARE
  • TWEET