Συνέντευξη με τους Out Of The Lair

06/07/2003 @ 11:32
Λίγο αργοπορημένα έρχεται αυτή η συνέντευξη, αλλά, όπως λέτεται, κάλιο αργά παρά ποτέ. Κατά τη διάρκεια του Hellenic Daemons Metal Festival βρήκαμε την ευκαιρία να αρπάξουμε μερικές κουβέντες από τους Out Of The Lair, μια μπάντα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο live και έκανε πολλούς να μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Γυρίζουμε λοιπόν το χρόνο πίσω, κατά 3 μήνες περίπου, και σας προσφέρουμε την κουβεντούλα που είχαμε με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Σπύρο :...

Καταρχήν παιδιά πείτε μας τα ονόματα σας. Ποιοι είναι οι Out Of The Lair;

Σπύρος κιθάρα φωνή, ο Γιώργος είναι στο μπάσο, ο Δημήτρης κιθάρα και δεύτερα φωνητικά και ο Διονύσης είναι στα τύμπανα.

Κάντε μας μια περίληψη της ιστορίας σας. Πως ξεκινήσατε και πως εξελίχθηκαν τα πράγματα;

Αρχίσαμε γύρω στο 1996 με τη σύνθεση του συγκροτήματος να περιέχει τον Γιάννη τον Άγιου στην κιθάρα, ο Νίκος ο Φρόνιμος στο μπάσο, Σπύρος κιθάρα-φωνή και Διονύσης Νικολαίδης τύμπανα. Αυτή η σύνθεση ήταν στις αρχές του ’95.

Έχετε κυκλοφορήσει κάτι μέχρι τώρα;

Έχουμε κυκλοφορήσει ένα pc game που έχει soundtrack 2 δικά μας κομμάτια. Το pc game αυτό είναι adventure και ονομάζεται Everos (αν καταλάβαμε σωστά).

Θα κυκλοφορήσετε κάτι στο μέλλον, έχετε έτοιμο;

Έτοιμο ακριβώς δεν είναι, είναι περίπου έτοιμο. Δηλαδή τα 6 από τα 8 κομμάτια είναι έτοιμα. Δεν έχει μιξαριστεί η δουλειά, αν όλα πάνε καλά σε ένα μήνα θα είναι έτοιμη.

Θα κυκλοφορήσει από εταιρεία ή αυτόνομα;

Προς το παρόν είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Μάιο μάλλον θα το στείλουμε σε εταιρείες, αν κάτσει κάποια καλοκαίρι περιμένουμε απαντήσεις. Το πιο θετικό στην όλη φάση είναι ότι έχει κάνει ήδη φωνητικά ο Σάκης από Rotting Christ σε δύο κομμάτια.

Τα κομμάτια που ακούσαμε σήμερα ήταν αυτά που θα βρίσκονται στο cd;

Ναι, ναι. Θα μπούνε στο cd.

Όσον αφορά το σημερινό live… τι περιμένατε και τι είδατε;

Εμείς περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Η ανταπόκριση από το κοινό ήταν πολύ θετική για μας. Λίγοι αλλά καλοί. Και 20 άτομα να ήταν θα παίζαμε, δεν υπήρχε περίπτωση. Το μόνο που περιμέναμε ήταν περισσότερος κόσμος αλλά η όλη διοργάνωση ήταν άψογη. Πολύ καλός ήχος και καλή οργάνωση. Επαγγελματισμός. Που θα μείνουμε, που θα φάμε, τα πάντα.... Εντάξει ήχο φροντίζουμε συνήθως για τη πάρτη μας. Έχουμε έναν ηχολήπτη ο οποίος θα μας ακολουθήσει εκεί που θέλουμε.

Επερχόμενες συναυλίες;

Την Παρασκευή τώρα που θα ‘ρθει, 11 Απριλίου, παίζουμε στο Βόλο στο Μάγος Club μαζί με Etherial Blue από Ιωάννινα και ένα τοπικό group. 29 Απριλίου παίζουμε Κατερίνη με Etherial Blue και πάλι και ένα τοπικό, τους Free Fall. 9 Μαϊου παίζουμε Πτολεμαϊδα μαζί με Rotting Christ και Everflow. Και τέλος στις 10 Μαϊου παίζουμε Καβάλα, το ίδιο πακέτο με Rotting Christ και Everflow.

Πριν έρθετε εδώ υπήρξε κάποια άλλη συναυλία;

Ναι, πριν έρθουμε εδώ παίξαμε την Κυριακή που μας πέρασε στo Συνεργείο στη Πάτρα μαζί με Rot, Etherial Blue και δύο τοπικά. Επίσης το περασμένο Σάββατο, ακριβώς πριν μια βδομάδα, παίξαμε στα Γιάννενα με Rot, Etherial Blue, μια μπάντα από Χανιά και μια από Ιωάννινα.

Ποιο ήταν το πιο δυναιμό από τα live σας. Ποιο σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις;

Τις καλύτερες εντυπώσεις μας άφησε το περσινό live με Candlemass και Sentenced. Sentenced ειδικά ήταν πολύ δυνατό και Candlemass ιδιαίτερο και από το κόσμο. Από το κόσμο πιστεύουμε είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση. Γενικά στην όλη φάση αυτά τα 2 live μπορούμε να πούμε ότι ήταν τα καλύτερα και αυτά που μας έχουνε μείνει και θα μας μείνουνε για πάντα, γιατί ήταν τα πρώτα 2 live που δώσαμε.

Το όνομα ποιος το έβγαλε; Out Of The Lair;

Το όνομα Out Of The Lair βγήκε μετά από πολλές περιπέτειες. Δηλαδή είχαμε το όνομα Wolverine αλλά μάλλον θα ξέρεις ότι το Wolverine είναι όνομα συγκροτήματος από Σουηδία, το οποίο διάβασα ότι υπήρχε από τις αρχές ’95. Αλλά βγήκε πρώτα η δισκογραφία των Wolverine από τη Σουηδία οπότε έπρεπε εμείς να αλλάξουμε σε κάποια φάση όνομα. Το Out Of The Lair υπήρχε ήδη σαν ιδέα για κομμάτι και σκευτήκαμε ότι ίσως ήταν καλό και για όνομα του συγκροτήματος. Τώρα αν είναι καλό ή όχι το αποφασίζει ο κόσμος. Εμάς μας αρέσει.

Ποια είναι η ανταπόκριση στην επαρχεία σε lives που κάνετε;

Στην επαρχεία είναι απελπιστικά θετική η ανταπόκριση. Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος μπορεί να βλέπει live συναυλίες κάθε μήνα και το να δει live συναυλία και το συγκρότημα headliner να είναι μπορεί να μην ενθουσιαστεί και τόσο. Στην επαρχεία όμως επειδή λείπουν όλα αυτά ο κόσμος είναι πιο ζεστός. Το νοιώθεις πάνω στη σκηνή ότι ο κόσμος γουστάρει. Όχι ότι στις μεγάλες πόλεις δε συμβαίνει αυτό, αλλά στην επαρχία οι αντιδράσεις είναι πιο θερμές.

Εσείς σαν οπαδοί, σαν ακροατές τι ακούτε τώρα;

Όπως θα καταλάβατε και από τα κομμάτια το ένα από το άλλο διαφέρει. Αυτό σημαίνει ότι οι επιρροές του καθενός μας είναι διαφορετικές. Διαφορετικές έχει ο Σπύρος, διαφορετικός εγώ, διαφορετικές ο Δημήτρης, διαφορετικές ο Διονύσης.

Τώρα τελευταία κάτι το ιδιαίτερο που ακούτε;

Δε μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο. Τον τελευταίο καιρό υποστηρίζω πολύ την ελληνική σκηνή. Ακούω τα πάντα. Έχω φτιαχτεί με Septic Flesh, Rotting Christ. Η μουσική είναι καλή σε οποιοδήποτε είδος. Υπάρχει και pop ωραία μουσική και metal ωραία μουσική. Υπάρχει βέβαια και χάλια μουσική σε όλα αυτά τα είδη. Κάνεις κάποιες επιλογές και διαλέγεις αυτό που θέλεις να ακούσεις.

Πως βλέπετε την ελληνική σκηνή;

Η ελληνική σκηνή νομίζω ότι ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Πηγαίνει καλύτερα συνέχεια. Αυτό το βλέπεις από τα μεγάλα συγκροτήματα που βγάζουν ένα cd, το οποίο κατά τη γνώμη μας γ***** και δέρνει. Αλλά υπάρχει και ανάλογη ανταπόκριση όχι μόνο από το ελληνικό κοινό αλλά και από το παγκόσμιο κοινό. Βλέπεις ανταπόκριση Rotting Christ και Septic Flesh από fanzine, webzine και περιοδικά του εξωτερικού και είναι top. Αυτό σημαίνει ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας που μπορεί να βγει και πιο έξω, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Ξεχωρίζεις κάποιο ελληνικό group;

Τελευταία άκουσα και ενθουσιάστηκα τους Phantom Lord. Άλλες δουλειές που άκουσα και μου άρεσαν είναι και αυτές των Septic Flesh. Rotting Christ χρειάζομαι λίγο χρόνο για να το χονέψω ακόμα, αλλά από τη στιγμή που ακούς ένα album και από τη πρώτη στιγμή σου κάνει εντύπωση σημαίνει ότι είναι κάτι που θα το κρατήσεις για τον ευατό σου και θα το αφομοιώσεις. Παρένθεση...! Από παλιά συγκροτήματα μου αρέσουν πάρα πολύ οι Nemesis από Καβάλα. Απίστευτο συγκρότημα.

Η γνώμη σας για το nu-metal;

Όπως είπα και πριν, σε κάθε είδος μουσικής μπορεί να ξεχωρίσει κάτι καλό. Υπάρχουν συγκροτήματα που φαίνεται ότι μπορούνε να παίζουν. Υπάρχουνε άλλα συγκροτήματα που παίζουνε οτιδήποτε άλλο είδος μουσικής, αλλά παίζουνε και το ακούς αυτό στα αυτιά σου και το καταλαβαίνεις από τη πρώτη στιγμή. Έτσι και στο nu-metal υπάρχουν τέτοια συγκροτήματα. Εμπορικό μεν, αλλά... οι System Of A Down μπορούν και ξέρουν να παίξουν και σαν έμπνευση και σαν ιδέες. Γενικότερα πιστεύω ότι υπάρχουν καλά συγκροτήματα.

Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας εσείς;

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Πως θα τη χαρακτηρίζατε εσείς; Χμμμ, οκ παίζουμε power speed thrash με ατμοσφαιρικό reggae (γέλια). Δε μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε κάπως... Αν ακούσεις το cd όταν βγει είναι heavy μουσική απλά υπάρχουνε επιρροές από παντού και σε κάποια φάση θα καταλάβεις “αυτό μου φέρνει λίγο stoner”, “αυτό μου φέρνει πιο thrash”. Τα πάντα.

Σας ευχαριστούμε παιδιά. Καλή συνέχεια!

Εμείς ευχαριστούμε.

  • SHARE
  • TWEET