Ακούστε τη διασκευή των Yes στο "Imagine" του John Lennon

Η εκτέλεση θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο live άλμπουμ της μπάντας

05/10/2020 @ 13:23

Οι θρύλοι του progressive rock, Yes, έδωσαν στη δημοσιότητα την διασκευή τους στο κλασικό "Imagine" του John Lennon.

Η ζωντανή εκτέλεση του κομματιού, ηχογραφήθηκε στο Hard Rock Hotel του Las Vegas, κατά την διάρκεια του encore της τελευταίας συναυλίας της μπάντας στα πλαίσια της περιοδείας "The Royal Affair".

Η διασκευή, που μπορείτε να την ακούσετε εδώ, θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο live άλμπουμ των Yes, ονόματι "The Royal Affair Tour Live From Las Vegas", που θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου.

Το εμβληματικό τραγούδι, που ηχογραφήθηκε από τον Lennon το 1971, έχει μια σύνδεση με τους Yes. O τράμερ, Alan White, πριν εισαχθεί στους Yes, ήταν μέλος των Plastic Ono Band, με τους οποίους εμφανίστηκε στα άλμπουμ "Imagine", "Some Time In New York City", "Live Peace In Toronto" καθώς και το single "Instant Karma!".

H συμπερίληψη του "Imagine" στο σετλιστ της εμφάνισης, ήταν μια αναγνώριση της συμβολής του White στην ηχογράφησή του. Κατά τη διάρκεια της απόδοσης του κομματιού από τους Yes, στο φόντο από πίσω από την μπάντα, προβαλλόταν ένα βίντεο που έδειχνε τους Lennon, Harrison, Voorman και ένα νεαρό Alan White να το ηχογραφούν.

Σχολιάζοντας την περίσταση, ο White ανέφερε:

«Έφτιαξαν ένα ειδικό βίντεο με αποσπάσματα από την εποχή. Παίζαμε στην περιοδεία το "Imagine" με το video να μας συνοδεύει. Την πρώτη φορά που το είδα, γύρισα και ρώτησα ποιός στο διάολο ήταν αυτός ο τύπος! Δεν με αναγνώρισα!»

Η "Royal Affair Tour" συνοδεύτηκε από μια εικαστική έκθεση του Roger Dean, ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για το logo και τα εμβληματικά εξώφυλλα της μπάντας. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του άλμπουμ.

01. No Opportunity Necessary, No Experience Needed
02. Tempus Fugit
03. Going For The One
04. I've Seen All Good People
05. Siberian Khatru
06. Onward
07. America
08. Imagine
09. Roundabout
10. Starship Trooper

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Yes

Don't say Yeah, say YES: Αφιέρωμα στους YES

  • SHARE
  • TWEET