Ο Steven Wilson για το μέλλον και το τέλος των Porcupine Tree

Θα είναι το επερχόμενο "Closure / Continuation" το τελευταίο τους άλμπουμ;

14/03/2022 @ 11:24

Οι Porcupine Tree βρίσκονται στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του πολυαμανεόμενου νέου τους δίσκου μετά την επανένωσή τους με τίτλο "Closure / Continuation".

Μέχρι στιγμής έχουν διαθέσει lyric video για τα κομμάτια "Harridan" και "Of The New Day", ενώ έχουν ανακοίνωσαν περιοδεία σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Μιλώντας στον  Guardian, ο Steven Wilson παρουσίασε τα δεδομένα της επιστροφής του συγκροτήματος, θεωρώντας ότι πιθανότατα δεν θα υπάρχει συνέχεια, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο:

«Δεν οφείλαμε να κάνουμε αυτόν τον δίσκο. Δεν είναι ότι επιστρέψαμε επειδή μας πρότειναν (δέκα εκατομμύρια δολάρια) για να περιοδεύσουμε στην Αμερική. Δεν επιστρέψαμε επειδή η προσωπική μας καριέρα απέτυχε. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό και είχαμε καλό υλικό. Νομίζω ότι αυτό αντικατοπτρίζεται εν μέρει στον τίτλο του άλμπουμ. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτό είναι το κλείσιμο ή η αρχή μίας ακόμη συνεχούς πορείας στην  καριέρα του συγκροτήματος.

Εάν είναι κλείσιμο, νομίζω ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να το κάνουμε. Ή μπορεί να τηλεφωνήσουμε ο ένας στον άλλον σε ένα χρόνο από τώρα και να πούμε πως ήταν διασκεδαστικό και ότι πρέπει να το κάνουμε ξανά. Εικάζω πιθανότατα το πρώτο. Νομίζω ότι είναι μάλλον ο τελευταίος δίσκος που θα κάνουμε και πιθανώς η τελευταία περιοδεία που θα πραγματοποιήσουμε.»

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Wilson για το  μέλλον και το τέλος των Porcupine Tree, ο κιμπορντίστας Richard Barbieri έδωσε στο ίδιο πνεύμα την δική του οπτική:

«Γνωρίζω ότι ο Steven θα επιστρέψει στην προσωπική του καριέρα μόλις ολοκληρώσουμε. Και εξαρτάται από το πού θα τον οδηγήσει. Οι Porcupine Tree μπορούν πραγματικά να προέλθουν μόνο από τον Steven που θέλει να είναι μέρος τους. Είμαι πολύ χαρούμενος εάν ολοκληρώσουμε τώρα. Είμαι πολύ άνετα με αυτό. Επειδή κάναμε ένα καλό άλμπουμ. Και νομίζω ότι θα τελειώσουμε σε μια καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των τριών μας. Δεν θα υπάρχουν κανενός είδους αρνητικά συναισθήματα.»

  • SHARE
  • TWEET