Η κυβερνηση των Η.Π.Α. αρνείται τη δωρέα οργάνων του Sean Reinert

O πρώην drummer των Cynic ανήκε στην ομάδα υψηλού ρίσκου μετάδοσης ασθενειών

11/02/2020 @ 09:22

Ο Sean Reinert είχε επιλέξει να γίνει δωρητής οργάνων. Μετά το θάνατό του, ο σύζυγός του, Tom, και η αδερφή του, Patti, αποφάσισαν να σεβαστούν την επιθυμία του και να προχωρήσουν με τη δωρεά.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια ορισμένων τυπικών ερωτήσεων, προέκυψε ένα θέμα σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Reinert και το κατα πόσο σεξουαλικά ενεργός ήταν.

Όπως, φαίνεται, αν και γενικά η νομοθεσία δεν απαγορεύει στους ομοφυλόφιλους να γίνουν δωρητές οργάνων, η κατάσταση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη για τους σεξουαλικά ενεργούς ομοφυλόφιλους άνδρες.

Ο Reinert δεν είχε κάποια μεταδιδόμενη ασθένεια, και το μόνο πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία, βοηθώντας έναν ή και περισσότερους συνανθρώπους του, ήταν ο σεξουαλικός προσανατολισμός του.

«Η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει, περιμένοντας για μεταμόσχευση, παρά να δώσει τα όργανα του Sean» είπε ο σύζυγος του Reinert, για να συμπληρώσει: «με αηδιάζει αυτή η κατάσταση και είμαι πραγματικά θυμωμένος».

  • SHARE
  • TWEET