Οι Cynic τιμούν τη μνήμη του Sean Malone με νέο κομμάτι

Ο Paul Masvidal αποκάλυψε και την αιτία θανάτου του μουσικού

06/09/2021 @ 11:41

Οι Cynic έδωσαν στη δημοσιότητα την ολοκληρωμένη εκδοχή του αδημοσίευτου κομματιού τους "Integral".

Το ιστορικό σχήμα αποκάλυψε το νέο τραγούδι τιμώνας έτσι τη μνήμη του Sean Malone, ο οποίος και παίζει άταστο μπάσο σε αυτό.

Μπορείτε να ακούσετε το "Integral" εδώ, του οποίου μια πρώιμη εκδοχή με κιθάρες και φωνητικά είχε κυκλοφορήσει στα πλαίσια του "Re-Traced" EP, με την ολοκληρωμένη του όμως μορφή να είναι πλέον διαθέσιμη.

Υπενθυμίζεται πως ο Malone έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2020, διαδεχόμενος αυτόν του ντράμερ Sean Reinert τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.

Με νέα του προσωπική ανάρτηση - φόρο τιμής στον μπασίστα, ο Paul Masvidal αποκάλυψε και τα αίτια του δυστυχούς συμβάντος:

«Από τη στιγμή που ο καλός μου φίλος και συνεργάτης Sean έφυγε από τη ζωή, πολύς κόσμος με προσέγγισε θέλοντας να μάθει τις συνθήκες γύρω από τον θάνατό του. Έμεινα σιωπηλός καθώς προσπαθούσα να ξεπεράσω τη θλίψη μου και να σεβαστώ τον Malone. Επειδή όμως και οι ερωτήσεις και οι φήμες επέμεναν, αποφάσισα να απαντήσω.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2020 ο Sean βρέθηκε νεκρός έχοντας αυτοκτονήσει στο σπίτι όπου ζούσε η μητέρα του μέχρι τον θάνατο της το 2018. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την απώλεια του Sean Reinert ήταν ένα διπλό συναισθηματικό χτύπημα για τον Sean. Μετά τον θάνατο της μητέρας του κάναμε συχνά πολλές κουβέντες για τη θλίψη, την απώλεια καθώς και το μέλλον των Cynic. Τον προέτρεψα να μετακομίσει στην Καλιφόρνια και να ζήσει μαζί μου για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του και να κάνει μια νέα αρχή, και το έκανε. Παρατήρησα ένα νέο σθένος μέσα του, που δεν το είχα ξαναδεί.

Είχε ενθουσιαστεί που βγήκε ξανά έξω στον κόσμο, δουλεύαμε πάνω σε νέα μουσική και μάλιστα άρχισε να διδάσκει μπάσο ιδιωτικά. Μέχρι που ήρθε η πανδημία. Εσβησαν τα πάντα και το ίδιο και αυτός. Ο πόνος και η ταλαιπωρία του ξαναεμφανίστηκαν και το φως του άρχισε να σβήνει.

Τα θέματα πήραν μια απροσδόκητη τροπή. Αργά μια νωρίς το καλοκαίρι, εξαφανίστηκα. Τον πήρα τηλέφωνο, του άφησα μηνύματα, έστελνα μηνύματα, έστελνα email, επικοινώνησα με αγνοούμενους και με όλους τους κοινούς μας ανθρώπους, αλλά κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα. Δεν υπήρξε ανταπόκριση. Είχε εγκαταλείψει τον κόσμο. Η ελπίδα μου ότι προσπάθησε να ξανασυγκεντρωθεί ιδιωτικά και πως θα εμφανιζόταν ασφαλής μετατράπηκε σε πόνο στις 7 Δεκεμβρίου».

Παράλληλα, ο Masvidal ανακοίνωσε πως τα μισά έσοδα από το νέο single θα διατεθούν σε οργανώσεις αποτροπής των αυτοκτονιών, με το υπόλοιπο ποσό να σκοπεύει να χρηματοδοτήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο των Malone και Reinert.

  • SHARE
  • TWEET