Roger Waters-Thom Yorke: «Πόλεμος» δηλώσεων

Αιτία το δημόσιο αίτημα για ακύρωση της επικείμενης συναυλίας των Radiohead στο Ισραήλ

05/06/2017 @ 23:50

Ο Roger Waters πήρε τον λόγο μετά την κίνηση του Thom Yorke να απορρίψει δημόσιο αίτημα του κοινού για ακύρωση της επερχόμενης εμφάνισης των Radiohead στο Τελ Αβίβ. 

Υπερασπιζόμενος την συναυλία στο Ισραήλ, ο Yorke ξεχώρισε στις οργισμένες δηλώσεις του τον Waters, ο οποίος είχε υπογράψει το αίτημα, γιατί ο παραγωγός των Radiohead, Nigel Godrich, εργάσθηκε πάνω στο νέο του άλμπουμ.

«Φανταστείτε πώς αυτό έχει επηρεάσει την σχέση μου με τον Nigel», έχει χαρακτηριστικά υποδείξει ο frontman των Radiohead. «Ευχαριστώ Roger. Εννοώ, [ο Nigel κι εγώ] είμαστε οι καλύτεροι φίλοι για μια ζωή, αλλά τώρα πραγματικά;» (“fuck me, really?”, αυτολεξεί), έγραψε ενοχλημένος, ενώ συνέχισε να επιτίθεται στους υπογράφοντες γιατί «πετούν λάσπη στο συγκρότημα δημοσίως χωρίς να έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε προσωπική επαφή με τα μέλη».

Τώρα είναι η σειρά του Waters να κάνει δηλώσεις. Σε απάντησή του, που δημοσιεύθηκε μέσω του Rolling Stone, αμφισβητεί το δεύτερο μέρος των ισχυρισμών Yorke, αφού «προσπάθησε να τον βρει μέσω email ελπίζοντας να αρχίσει έναν διάλογο». Γράφει ο Waters: 

«Λίγες ώρες μετά, ο Thom απάντησε. Ήταν θυμωμένος. Είχε εκλάβει λανθασμένα την απόπειρά μου να αρχίσω κουβέντα ως απειλή».

«Λυπάμαι, η επιστολή μου δεν σκόπευα να μας φέρει σε αντιπαράθεση. Προσπάθησα να δω αν θα μπορούσαμε να κάνουμε την συζήτηση που αναφέρεις κι εσύ στη απάντησή σου. Μπορούμε;»

Και συνεχίζει, λέγοντας: «Σήμερα είναι η 50η επέτειος κατάληψης της Παλαιστίνης από το Ισραήλ. Πενήντα χρόνια ζωής σε στρατιωτική κατοχή. Πενήντα χρόνια που ένας λαός δεν έχει πολιτικά δικαιώματα. Πενήντα χρόνια μη υπαγωγής στους νόμους. Πενήντα χρόνια απαρτχάιντ». Διαβάστε ολόκληρη την ανοικτή επιστολή του εδώ.

Η συναυλία των Radiohead είναι προγραμματισμένη να γίνει στο πάρκο HaYarkon στις 19 του Ιούλη.

Το petition για την ακύρωσή της και την προσχώρηση του γκρουπ στις τάξεις των καλλιτεχνών που μποϋκοτάρουν το Ισραήλ έχει υπογράψει, μεταξύ άλλων, και ο Thurston Moore.

 

  • SHARE
  • TWEET