Εσύ, πόσο κοστολογείς την δισκογραφία των Offspring;

Η pop-punk μπάντα πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών της

06/01/2016 @ 22:25

Μία εταιρεία διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων με έδρα στη Νέα Υόρκη και διακριτικό τίτλο Round Hill αγόρασε τα δικαιώματα μεγάλου μέρους του καταλόγου των Offspring στο υψηλό ποσό των 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει όλο το υλικό που έχει ηχογραφηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Columbia, ενώ η Epitaph θα διατηρήσει την κυριότητα των πρώτων δίσκων, συμπεριλαμβανομένων των "Smash" και "Ignition", που είναι και οι πιο επιτυχημένες εμπορικά δουλειές της μπάντας, όπως αναφέρει το Billboard.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το "Ixnay On The Hombre" περιλαμβάνεται στην συμφωνία, καθώς το άλμπουμ ανήκει στον ευρωπαϊκό κατάλογο της Epitaph. 

Οι Offspring μετρούν συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια δολάρια σε όλη την διάρκεια της καριέρας τους, με περίπου το μισό του ποσού αυτού να οφείλεται στις κυκλοφορίες της Columbia.

Ο frontman της μπάντας, Dexter Holland, δημοσίευσε μια δήλωσή του σχετικά, στην οποία αναφέρει: «Θεωρήσαμε ότι το να έχουμε την κατάλληλη επιστασία επί του καταλόγου μας είναι εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον της καριέρας μας. Η Round Hill καταλαβαίνει ότι συνεχίζουμε να δίνουμε συναυλίες και να ηχογραφούμε και ότι το να παραμείνει το παρελθόν μας ορατό είναι ζωτικής σημασίας για την το μέλλον μας».

Ο Holland έχει δεχθεί μήνυση το 2014 για αθέτηση πληρωμών σχετικών με το ιδιωτικό του αεροπλάνο από την κατασκευαστική αεροσκαφών Cessna. 

Στην Round Hill ανήκουν πλέον τα δικαιώματα για περίπου 15.000 τραγούδια συνολικά.

  • SHARE
  • TWEET