Ο Petrucci μιλάει για την επερχόμενη συνεργασία του με τον Portnoy

Οι δύο μουσικοί ξανασμίγουν καλλιτεχνικά μετά από ακρετά χρόνια

10/07/2020 @ 10:50

Σε πρόσφατη συνέντευξη του με το fan club των Dream Theater, o κιθαρίστας John Petrucci, μίλησε για την μουσική επανασύνδεση του με τον ντράμερ Mike Portnoy στο επερχόμενο σόλο άλμπουμ του πρώτου, "Terminal Velocity".

Ο δίσκος πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο και θα είναι το δεύτερο προσωπικό του Petrucci μετά το "Suspended Animation" του 2005. Εκτός από τον Portnoy στα τύμπανα, θα συμμετέχει και το Dave LaRue στο μπάσο.

Ο Petrucci σχολίασε σχετικά: «Ο Mike παίζει τύμπανα σε αυτό το δίσκο, το οποίο είναι υπέροχο. Προφανώς, ο Dave LaRue έπαιξε και στον πρώτο μου δίσκο, ενώ έχουμε περιοδεύσει και μαζί σαν G3, όπως και με τον Portnoy».

«Στην πραγματικότητα, από το πρώτο G3 πίσω στο 2001 - αλλά, ναι, ήταν όμορφο που είχαμε τον Mike να παίξει τύμπανα για εμάς. Ήταν ωραία εμπειρία».

Στην ερώτηση πως προέκυψε η συνεργασία, ο Petrucci απάντησε: «Το συζητάγαμε πολύ καιρό και μου είχε βάλει την ιδέα στο μυαλό. Του μίλαγα για αυτό, και έλεγε, «Αν θες κάποιον, είμαι διαθέσιμος». Και γύρναγε στο μυαλό μου η ιδέα. Είχα γράψει όλα τα κομμάτια και προγραμματίσαμε τα τύμπανα, έπαιξα και εγώ και ο μηχανικός μας το μπάσο, οπότε είχαμε ολοκληρωμένα κομμάτια. Και ο Mike ήρθε, έμαθε τα πάντα, φυσικά, έβαλε τις πινελιές του και το γούστο του - έκανε μια φανταστική δουλειά».

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό που επανασυνδεθήκαμε μουσικά και να το κάνουμε μαζί. Μας πήρε περίπου 6 μέρες. Και πάλι, έκανε εξαιρετική δουλειά - τα τύμπανα ακούγονται υπέροχα. Ο Dave ηχογράφησε τα μέρη του εξ αποστάσεως, ξαναέγραψε όλο το μπάσο, και έγινε η μίξη από τον Andy Sneap - ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με τον Andy. Αυτή τη στιγμή βοηθάει τους Judas Priest με την κιθάρα αφού ο Glenn Tipton δεν μπορεί πλέον».

Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να ηχογραφήσει τον δίσκο τώρα, απάντησε «Αρχικά, πριν την πανδημία, είχα κανονίσει να δουλέψω στον προσωπικό μου δίσκο, επειδή οι Dream Theater είχαν περιοδείες, αλλά υπήρχαν αρκετοί ελεύθεροι μήνες στο χρόνο, οπότε είπα πως αν δεν το ξεκινήσω τώρα, δεν θα το κάνω ποτε. Και μετά έκλεισαν όλα και τα πάντα αναβλήθηκαν, οπότε βρέθηκε με όλο αυτό τον ελεύθερο χρόνο στα χέρια μου. Σε τρεις μήνες είχα ολοκληρώσει τα πάντα. Ο δίσκος θα έχει 9 κομμάτια, τα 2 εκ των οποίων τα έχω παίξει ζωντανά στο παρελθόν. Ένα είναι πολύ παλιό από τις αρχές των '90s και λέγεται "Gemini"».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το "Terminal Velocity" μπορείτε να βρείτε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET