Πέθανε την ημέρα των γενεθλίων του ο πρώην κιθαρίστας των UFO, Paul Chapman

Υπήρξε αντικαταστάτης του Gary Moore και του Michael Schenker

10/06/2020 @ 10:28

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 66 ετών, ανήμερα των γενεθλίων του, ο κιθαρίστας Paul Chapman, περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό από τα χρόνια του με τους  UFO.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του, με ανάρτηση στην σελίδα του πατέρα του στο Facebook, χωρίς να αναφέρει περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες.

Ο Ουαλός πέρασε στην δεκαετία του '70 από συγκροτήματα όπως οι Universe, Kilma Taz και Lonestar, ενώ αντικατέστησε για μερικούς μήνες τον Gary Moore στους Skid Row, στα τέλη του 1971.

Το 1974 έγινε για πρώτη φορά μέλος των UFO, ως δεύτερος κιθαρίστας για τις ζωντανές εμφανίσεις και στα τέλη της δεκαετίας αντικατέστησε τον Michael Schenker.

Με τους Βρετανούς θρύλους του hard rock ηχογράφησε τέσσερις δίσκους, τα "No Place To Run" (1980), "The Wild, The Willing And The Innocent" (1981), "Mechanix" (1982) και "Making Contact" (1983).

Αργότερα συμμετείχε στους Waysted, σχήμα του  μπασίστα των UFO, Pete Way, συμμετέχοντας στα άλμπουμ "The Good The Bad The Waysted" και "Save Your Prayers", ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε μουσική στο στούντιό του, στην Μελβούρνη της Florida.

  • SHARE
  • TWEET