Νέο συναυλιακό film από τον Nick Cave

Ο μουσικός μίλησε και για το πώς προέκυψε τόσο άμεσα το "Carnage"

26/03/2021 @ 12:09

Τον προηγούμενο μήνα, ο Nick Cave μαζί με τον Warren Ellis κυκλοφόρησαν απρόσμενα ένα νέο άλμπουμ, το "Carnage".

Με νέα του καταχώρηση στα περίφημα Red Hand Files, o Cave αποκάλυψε την άφιξη ενός νέου συναυλιακού film, που θα τον αποτυπώνει να παρουσιάζει ζωντανά τόσο το "Carnage", όσο και το προ διετίας "Ghosteen".

Την σκηνοθεσία θα αναλάβει για ακόμη μια φορά ο Andrew Dominik, που είχε συνεργαστεί με τον Cave και στο ντοκιμαντέρ "One More Time With Feeling".

Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης ανέφερε:

«O φίλος μας και σκηνοθέτης Andrew Dominik, ήρθε εδώ στο Λονδίνο για να φιλμάρει εμένα και τον Warren να προσπαθούμε να αποδώσουμε τα "Carnage" και "Ghosteen" ζωντανά. Πέντε χρόνια πέρασαν από το "One More Time With Feeling". Πολλά πράγματα άλλαξαν, αλλά μερικά όχι. Ο κόσμος, ακόμη γυρνά, σκοτεινός, αλλά περιέχει τόσες χαρές. Η μουσική παραμένει μια από αυτές. Οι φιλίες αντέχουν. Αυτό το γράμμα είναι κομματιασμένο. Είμαι ενθουσιασμένος που παίζω ζωντανά».

Ο Cave μίλησε επίσης για τη συνθετική διαδικασία του "Carnage":

«Ο κύριος λόγος που ο Warren και εγώ πήγαμε στο στούντιο δεν ήταν για να γράψουμε ένα άλμπουμ. Νομίζω, περισσότερο από όλα, θέλαμε να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Είχε περάσει καιρός από όταν είχαμε συναντηθεί τελευταία φορά, και θέλαμε να συνεχίσουμε τη μουσική συζήτηση που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε, συναντηθήκαμε στο στούντιο, χαιρετηθήκαμε, και ξεκινήσαμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι ακριβώς τι συνέβει εκείνες τις μέρες. Παίζαμε διαρκώς μέσα σε μια ομιχλώδη μανία, παρατηρώντας ο ένας τον άλλον, επιτρέποντας την μουσική που προέκυπτε να μας εξελίξει. Έτσι έμοιαζε. Η μουσική μπορεί να το κάνει αυτό. Να σε εξελίξει.

Έπειτα από λίγες μέρες, ο Warren μου έστειλε μήνυμα, λέγοντας μου πως θα μου στείλει τα hits, και να προετοιμαστώ γιατί θα εκπλαγώ. Αυτό που μου έστειλε, ως δια μαγείας, ήταν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Του απάντησα, ονόμασε το "Carnage"».

  • SHARE
  • TWEET