Απολίθωμα παίρνει το όνομά του από τον Tony Iommi

Η ομάδα των Σκανδιναβών παλαιοντολόγων έχει συνδυάσει και στο παρελθόν την επιστήμη με την αγάπη της για το metal

11/10/2021 @ 13:20

Ερευνητική ομάδα Δανών και Σουηδών Παλαιοντολόγων ανακάλυψε ένα νέο είδος που ανήκει στα κωνόδοντα.

Το απολίθωμα, υπολογίζεται πως έχει ηλικία 469 εκατομμύρια χρόνια και βρέθηκε σε περιοχή της Ρωσίας, εκεί όπου πέτρες σχημάτιζαν στο παρελθόν ιζήματα του πυθμένα της θάλασσας κατά την Ορδοβίκια περίοδο.

Όπως ήταν λογικό, η ανακάλυψη μιας μέχρι πρότινος άγνωστης μορφής ζωής όφειλε να ονομασθεί, με την ομάδα των επιστημόνων να επιλέξει να τιμήσει για ακόμη μια φορά την αγάπη της για το heavy metal.

Έτσι, το απολίθωμα βαπτίστηκε Drepanoistodus Iommii, με το όνομά του να είναι παρμένο, όπως γίνεται αντιληπτό από τον θρυλικό επικεφαλής των Black Sabbath.

Σχολιάζοντας την επιλογή της ονομασίας, ο Mats E. Eriksson ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχω παρελθόν με τον συνδυασμό της παλαιοντολογίας με το heavy metal, που φαίνεται από ονομασίες απολιθωμάτων εμπνευσμένες από τους Lemmy, King Diamond, Alex Webster, καθώς και από την περιοδεύουσα έκθεση "Rock Fossils".

Ο Tony Iommi είναι ψηλά στην λίστα των ανθρώπων που ήθελα να τιμήσω κατά αυτόν τον τρόπο. Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση, και οι δύο συνεργάτες μου καλωσόρισαν ένθερμα την πρότασή μου. Συνεπώς, ο Iommi πλέον πέρασε στην αθανασία της επιστημονικής βιβλιογραφίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα των επιστημόνων συνεργάστηκε με τον γνωστό ζωγράφο Joe Petagno για την δημιουργία ενός έργου που να αποτυπώνει οπτικά την σύνδεση του εμβληματικού κιθαρίστα με το απολίθωμα, και την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Δείτε επίσης:

Τρία νέα απολιθώματα ονομάζονται από τους Gojira

  • SHARE
  • TWEET