Αυτός είναι ο νέος δίσκος των Rolling Stones

Η μεγάλη μπάντα επιστρέφει στα blues με το "Blue & Lonesome" με καλεσμένο τον Eric Clapton

06/10/2016 @ 16:38

Eντεκα χρόνια μετά το "A Bigger Bang" οι Rolling Stones επιστρέφουν με το "Blue & Lonesome".

O δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου και οι ίδιοι δηλώνουν πως πήραν το δρόμο πίσω στις ρίζες τους και το πάθος τους για τα blues που ήταν πάντα η καρδιά και ψυχή της μπάντας.

Ο Don Was και οι Glimmer Twins είναι οι παραγωγοί του δίσκου, ο οποίος ηχογραφήθηκε σε 3 μόλις μέρες πέρσι τον Δεκέμβριο στα British Grove Studios στο Λονδίνο, δίπλα από την περιοχή που πρωτοξεκίνησαν. Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι «Rolling Stones βγάζουν το καπέλο τους στη μουσική των Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter και Howlin’ Wolf, την οποία έπαιζαν στο ξεκίνημα» ενώ ο δίσκος θα περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών των παραπάνω καλλιτεχνών.

Η προσέγγιση στα τραγούδια θέλησαν να είναι αυθόρμητη, παιγμένα ζωντανά στο στούντιο, χωρίς overdubs. Σε 2 από τα 12 τραγούδια συμμετέχει και ο Eric Clapton, o oποίος... έτυχε να ηχογραφεί και αυτός τις ίδιες μέρες τη νέα του δουλειά.

Δείτε το video της αναγγελίας σε 360 μοίρες στον παρακάτω σύνδεσμο, με τη διασκευή του "Just A Fool" του Little Walter, πιθανότατα να είναι το πρώτο single.

  • SHARE
  • TWEET