Αντιδράσεις γύρω από την διαμάχη Neil Young με Spotify

David Crosby, Sebastian Bach, David Draiman, η χήρα του Andy Gill, αντίπαλες πλατφόρμες και κοινό σχολιάζουν την απόφαση της εταιρείας

28/01/2022 @ 13:14

Πριν από λίγες ημέρες, ο Neil Young απαίτησε να αποσυρθεί η μουσική του από το Spotify.

Ο εμβληματικός μουσικός, υποστήριξε πως η δημοφιλής streaming πλατφόρμα διαδίδει ψευδείς ειδήσεις γύρω από το ζήτημα των εμβολιασμών μέσω του περιβόητου podcast του Joe Rogan, "The Joe Rogan Experience", προκαλώντας το Spotify να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν ή τον παρουσιαστή.

Έκτοτε, η υπηρεσία αποδέχθηκε το αίτημα του μουσικού, αποσύροντας τη δισκογραφία του από τους καταλόγους της, ενώ με απάντησή της στο Billboard δήλωσε πως ευελπιστούν να τον υποδεχθούν εκ νέου στο μέλλον, τονίζοντας παράλληλα πως στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης έχουν αποσύρει περισσότερα από 20.000 podcasts από την αρχή της πανδημίας.

Η απόφαση αυτή του Spotify, που ουσιαστικά συντάσσεται στο δίλημμα με την πλευρά του Rogan, επέφερε πληθώρα αντιδράσεων.

Αρχικά, ο Young απάντησε με νέο του μήνυμα, υποστηρίζοντας το κόστος της απόφασής του, καθώς όπως δήλωσε η κίνηση αυτή του μειώνει κατά 60% τα ετήσια κέρδη του μέσω streams.

Οι αντίπαλες πλατφόρμες, Apple Music, Deezer και Tidal υπενθύμισαν πως η εκτενής δισκογραφία του μουσικού βρίσκεται διαθέσιμη σε αυτές, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός SiriusXM ανακοίνωσε την επιστροφή της εκπομπής "Neil Young Radio", ως ένδειξη συμπαράστασης.

Παράλληλα, το hashtag #CancelSpotify άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές, με πληθώρα χρηστών να υπενθυμίζει την καμπάνια "Justice At Spotify", εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους προς την κίνησή του.

Θέση στις εξελίξεις πήραν και διάφοροι μουσικοί, με τους David Crosby, Sebastian Bach, Nils Lofgren καθώς και τη χήρα του Andy Gill των Gang Of FourCatherine Mayer, να υπεραμύνονται της στάσης του Young, στρέφοντας τα βέλη τους προς την πλατφόρμα.

Στον αντίποδα, ο frontman των Disturbed, David Draiman συνεχάρη το Spotify, καθώς όπως υποστήριξε, παρά το γεγονός πως δεν συμφωνεί πλήρως με τα λεγόμενα του Rogan, υπεραμύνθηκε το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης.

  • SHARE
  • TWEET