Max Cavalera εναντίον Marc Rizzo με επίκεντρο τους Soulfly

Η αποχώρηση του κιθαρίστα οδήγησε σε έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο πλευρών

19/08/2021 @ 12:23

Ο, επί 18 χρόνια κιθαρίστας των Soulfly, Marc Rizzo αποτελεί από τις 7 Αυγούστου και επίσημα παρελθόν από την μπάντα του Max Cavalera.

Ο μουσικός απέλυσε τον μακροχρόνιο συνεργάτη του για προσωπικούς λόγους, ενώ ο ιθύνων νους των Fear Factory, Dino Cazares ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Rizzo στην επερχόμενη περιοδεία της μπάντας.

Έκτοτε, ο μουσικός κατηγόρησε τους Soulfly πως δεν τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δηλώνοντας παράλληλα πως για καιρό δεν ήταν ευχαριστημένος με την κατάσταση στο εσωτερικό της μπάντας.

Επιπρόσθετα, σε νέα συνέντευξή του, ο Rizzo επιτέθηκε λεκτικά εναντίον του Max Cavalera:

«Αγαπώ και εκτιμώ τον Max αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Δεν είναι μυστικό πως δεν παίζει κιθάρα στις ζωντανές εμφανίσεις, τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που οφείλει. Οι οπαδοί το συζητούν. Αυτή η κατάσταση διαρκούσε για χρόνια, και πλέον και με την πανδημία άνοιξαν τα μάτια μου. Αποφάσισα πως ήρθε η ώρα. Δεν αξίζει τον χρόνο μου πλέον αυτή η μπάντα. Είναι όλα καταγεγραμμένα.

Ο Max μπορεί να σχολιάζει στον τύπο ό,τι θέλει. Το κάνει αυτό και με παλαιότερα μέλη, αλλά ο κόσμος ξέρει ποιός είμαι. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι πλέον».

Με τη σειρά του, ο Cavalera όταν κλήθηκε να απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς, ήταν ιδιαίτερα καυστικός:

«Δεν ξέρω. Κατέρρευσε πνευματικά. Είναι τρελό, δεν ξέρω. Δεν τις καταλαβαίνω όλες αυτές τις κατηγορίες. Πάνε εντελώς ενάντια στον χαρακτήρα του, απορώ.

Όταν είσαι σε μια μπάντα, με τον τρόπο που είμαι εγώ, μερικές φορές περιοδεύεις για τρείς μήνες και μετά γυρίζεις σπίτι και είναι ωραίο να έχεις τον χώρο σου από τους άλλους μουσικούς. Αυτό το είχα μερικές φορές και με τον αδερφό μου, κάναμε κάποτε έξι μήνες να μιλήσουμε με τον Igor, και έπειτα περιοδεύσαμε ξανά. Το ίδιο συνέβη και με τον Mike.

Όλες αυτές οι κατηγορίες με πονάνε να τις ακούω. Έπειτα από όλα όσα κάναμε για αυτόν, που ήταν πολλά. Συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ και τον φροντίσαμε. Προσπαθεί να στρέψει τους οπαδούς εναντίονν μου και να παρουσιαστεί ως θύμα. Δεν έχω να καταλογίσω κάτι άσχημο στον Marc. Νομίζω έκλεισε ο κύκλος του. Το παρατηρούσα τον τελευταίο καιρό. Σε μια από τις τελευταίες μας συναυλίες έβλεπα πως κάτι είχε αλλάξει. Έπειτα άρχισαν όλες αυτές οι τρελές κατηγορίες.

Σε μια από τις συνεντεύξεις του είπε πως είχε καταρρεύσει ψυχολογικά πριν μερικούς μήνες. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό ο ένας στον άλλο. Είναι σκληρό αλλά η βιομηχανία είναι ζόρικη. Είναι όμως αυτό που είναι, και για αυτό ήρθε ο Dino, ένας φίλος, ένας σπουδαίος κιθαρίστας. Ανυπομονώ για τα μελλοντικά μας πλάνα».

Σημειώνεται πως ο τελευταίος δίσκος των Soulfly, "Ritual", κυκλοφόρησε το 2018.

  • SHARE
  • TWEET