Ακούστε τη συνεργασία του Mick Jagger και του Dave Grohl

Τo "Eazy Sleazy" είναι η πρώτη συνεύρεση των δυο frontman στο στούντιο

14/04/2021 @ 10:36

O frontman των Rolling Stones, Mick Jagger, και ο frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα νέο κομμάτι.

Το "Eazy Sleazy" γράφτηκε από τον Mick Jagger, ο οποίος ανέλαβε τα φωνητικά και τις κιθάρες, με τον Grohl να παίζει κιθάρα, τύμπανα και μπασο, ενώ την παραγωγή έκανε ο Matt Clifford, επι χρόνια συνεργάτης του Jagger, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει και την παραγωγή των δύο κομματιών που κυκλοφόρησε το 2017, το "Gotta Get A Grip" και "England Lost".

Στο παρελθόν οι Jagger και Grohl είχαν παίξει μαζί ζωντανά στο "Saturday Night Live" το 2012, αλλά το "Eazy Sleazy" είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται σε δική τους σύνθεση.

Το κομμάτι μιλάει για την πανδημία του COVID-19 και το πως αυτή επηρέασε την ζωή το περασμένο έτος.

«Σκέφτηκα, ποιός είναι πολύ έμπειρος με το να δουλεύει από το σπίτι, και θα μπορούσα να δουλέυω μαζί του από απόσταση, και να χωθεί σε αυτό; Και σκέφτηκα πως ο Dave θα ήταν ένας υπέροχος τύπος να το κάνει αυτό, καθώς είναι ένας εξαιρετικός ντράμερ. Ήθελα ζωντανά τύμπανα, οπότε για αυτό σκέφτηκα ότι ο Dave θα ήταν άψογος σε αυτό. Τον ετοίμασα και είπε: «Θα το κάνω αύριο». Έγραψε το μπάσο και μερικά μέρη στην κιθάρα, και εγώ είχα κάνει κάποια άλλη κιθαριστικά μέρη. Οπότε, το κάναμε αρκετά γρήγορα» είπε ο Jagger για την συνεργασία.

Συνέχισε: «Είχα κάνει το demo, και ήταν έτοιμο όπως έπρεπε να είναι. Δουλέψαμε στον τρόπο που είχα κάνει το demo. Τότε του είπα, απλά παίξει πάνω σε αυτό. Οπότε, έκανε τα τύμπανα πρώτα, και έπιασε αμέσως την αίσθηση του. Του αρέσει να ροκάρει σκληρά. Αυτό μου αρέσει. Στο σημείο που δεν χάνουμε χρόνο, και είναι πολύ αυστηρό. Είναι πολύ εύκολος, ενθουσιώδης τύπος να δουλεύεις, οπότε το απόλαυσα. Δεν πήρε πολύ. Σε μερικές συναντήσεις, ολοκληρώθηκε».

Ακούστε εδώ το "Eazy Sleazy".

  • SHARE
  • TWEET