Νέα εκτέλεση του "When The Levee Breaks" από τον John Paul Jones

Δείτε το εξαιρετικό video με καλεσμένους από όλο τον κόσμο

21/02/2022 @ 11:38

Ο John Paul Jones έδωσε στην δημοσιότητα μία νέα, εξαιρετική εκτέλεση του περίφημου "When The Levee Breaks" με την συμμετοχή πληθώρας καλεσμένων από όλο τον κόσμο.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1929 από τους Kansas Joe McCoy και Memphis Minnie. Το 1971 συμπεριλήφθηκε σε αρκετά διαφοροποιημένη εκδοχή, στο θρυλικό "Led Zeppelin IV".

Αρχικά γράφτηκε για την μεγάλη πλημμύρα του Μισισιπή του 1927, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκτάσεις γης 27 χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων και άφησε πάνω από 600 χιλιάδες αστέγους.

«Φαίνεται ότι λίγα έχουν αλλάξει από το 1927 ή ακόμα και από το 2005 με τον τυφώνα Katrina» δηλώνει ο μπασίστας των Led Zeppelin και συνεχίζει λέγοντας:

«Εξακολουθεί να αποτελεί ένα πραγματικά πολύ δυνατό κομμάτι, τόσο σε μουσικό, όσο και σε στιχουργικό επίπεδο.»

Στόχος της νέας εκτέλεσης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρωτοβουλία Songs Around The World, ένα project του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Playing For Change.

Σκοπός του θεσμού είναι να βοηθήσει τους περιθωριοποιημένους νέους σε φτωχές χώρες, παρέχοντας εκπαίδευση στους τομείς της μουσικής και των τεχνών.

Στη νέα εκτέλεση και το video συμμετέχουν ο Stephen Perkins των Jane's Addiction, η Susan Tedeschi, ο Derek Trucks, ο μπλουζίστας Buffalo Nichols, η Νορβηγή ερμηνεύτρια Elle Márjá Eira που συνεργάζεται με τον Jones στους Snoweye, η Māori τραγουδίστρια Mihirangi και άλλοι μουσικοί και χορευτές από επτά διαφορετικές χώρες.

  • SHARE
  • TWEET