John Frusciante: «Γράφουμε νέα μουσική με τους Red Hot Chili Peppers»

O κιθαρίστας εξήγησε πως ισορροπεί ανάμεσα στην μπάντα και τις προσωπικές του κυκλοφορίες

23/10/2020 @ 13:03

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Αυστραλία, ο John Frusciante σχολίασε την επιστροφή του στους Red Hot Chili Peppers αλλά και το πώς ισορροπεί  ανάμεσα στην μπάντα και τις προσωπικές του κυκλοφορίες.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος κιθαρίστας αποκάλυψε πως η μπάντα συνθέτει νέα μουσική:

«Κάναμε κάποιες πρόβες για μερικούς μήνες και έπειτα ξεκίνησε η καραντίνα. Συνεπώς, σταματήσαμε για ένα χρονικό διάστημα, αλλά επιστρέψαμε και προχωράμε με το πλάνο μας. Γράφουμε νέα μουσική».

Ο κιθαρίστας μεταξύ άλλων σχολίασε και το νέο breakbeat άλμπουμ του που κυκλοφορεί σήμερα.

«Αυτό είναι κάτι που κάνω μόνος μου. Προσπαθώ να συνθέσω μόνος μου breakbeats αλλά πατώντας πάνω σε rock συγχορδίες. Το θεωρώ κάπως "cheesy" και για αυτό δεν τα επιχειρώ αυτά με τους Red Hot Chili Peppers.

Στους Red Hot Chili Peppers αυτό που με ενθουσιάζει είναι πως μπορώ να δω πόσα μπορώ να κάνω με την κιθάρα. Ήταν αυτή η ιδέα των πόσων διαφορετικών κόσμων μπορείς να συνθέσεις με μια Stratocaster».

Ο Frusciante αποκάλυψε πως πλέον συνεργάζεται πολύ πιο στενά με τον ντράμερ Chad Smith, χαρακτηρίζοντας την καλλιτεχνική τους συνύπαρξη ως «διαδραστική».

Αναφερόμενος στην επιστροφή του στην μπάντα, ο Frusciante δήλωσε:

«Ένιωσα πως γυρίζω στην οικογένειά μου. Την στιγμή που ξεκινήσαμε να προβάρουμε πάλι όλοι μαζί ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως το γεγονός του πως σταδιακά ο Chad και εγώ καταφέραμε να επικοινωνούμε σε νέο επίπεδο.

Πρακτικά όμως νιώθουμε το ίδιο άνετα όπως πάντα».

Υπενθυμίζουμε πως ο Frusciante επέστρεψε στους Red Hot Chili Peppers τον προηγούμενο Δεκέμβριο, πραγματοποιώντας την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση με την μπάντα λίγο καιρό μετά, ενώ το συγκρότημα αναμένεται να εμφανιστεί το 2021 στην Ελλάδα στα πλαίσια του Ejekt Festival.

  • SHARE
  • TWEET