Gary Holt: «Μερικοί προσπαθούν να παίξουν σαν τον Μalmsteen πριν καν ασχοληθούν με τον Angus»

Ο κιθαρίστας των Exodus και των Slayer συμβουλεύει…

27/11/2017 @ 14:30

Σε συνέντευξή του ο κιθαρίστας των Exodus και των Slayer, Gary Holt, έδωσε ορισμένες συμβουλές σε νέους επίδοξους κιθαρίστες.

«Μην απαρνιέστε το συναίσθημα για την τεχνική, όλη την ώρα. Οι άνθρωποι των στούντιο μπορεί να τα θέλουν όλα στην εντέλεια κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων αλλά ξεχνούν τη μαγεία που μπορεί να δώσει ένα τεχνικό λάθος σε ένα κομμάτι. Το κάνει πιο ανθρώπινο. Δε με ενδιαφέρει η τελειότητα στο στούντιο. Αν κάνω ένα λάθος το οποίο όμως βγάζει κάτι ενδιαφέρον, θα το κρατήσω».

Όταν ρωτήθηκε για το «κλειδί» ενός πολύ καλού σόλο, ο Gary απάντησε:

«Χρειάζεται εξάσκηση. Αυτό είναι το βασικό. Επίσης, πρέπει να βάλεις και ψυχή στο παίξιμό σου. Μερικοί προσπαθούν να παίξουν σαν τον Μalmsteen πριν καν προσεγγίσουν το παίξιμο του Angus. Προτιμώ να παίζω σαν τον Angus. Ο Ted Nugent ήταν μια από τις βασικές επιρροές μου όπως και οι Ritchie Blackmore, Gary Moore, John Sykes. Λατρεύω τον τόνο του Ritchie Blackmore. Το ρυθμικό του παίξιμο, το βιμπράτο και η τραγουδοποιία του εν γένει, έχουν εκπληκτικά στοιχεία».

Και καταλήγοντας:

«Χαίρομαι για την επιστροφή του Ritchie. Νομίζω πως ο νέος του τραγουδιστής είναι πολύ καλός. Βέβαια, θα προτιμούσα να καλούσε μερικούς από τους παλιούς του μουσικούς. Νομίζω πως το rhythm section δε βρίσκεται στα επίπεδα των Cozy Powell και Ian Paice».

  • SHARE
  • TWEET