Αντιδράσεις προκαλεί το νέο video των Five Finger Death Punch

Εμπεριέχει ορισμένες σκηνές που χαρακτηρίζονται ως επικριτικές προς όσους φοράνε μάσκα για την πρόληψη της πανδημίας

19/10/2020 @ 12:26

Οι Five Finger Death Punch πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν ένα video για το κομμάτι "Living The Dream". Ωστόσο, το θέμα του προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, αφού αυτό αναφερόταν και στην πανδημία και συγκεκριμένα στον κόσμο που φοράει μάσκα για προστασία.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρίαρχη κριτική αφορά το γεγονός πως όσοι φοράνε μάσκα για να περιορίσουν την πανδημία συμμορφώνονται υπό ένα κομμουνιστικό καθεστώς - ή ένα που μοιάζει με τέτοιο. Ο κιθαρίστας Zoltan Bathory έσπευσε να παρέχει ορισμένες εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αρνούμενος πως το video προωθεί μήνυμα κατά της χρήσης μάσκας.

Στην δήλωση του ο Bathory εξηγεί πως το concept του video είναι καθαρά φανταστικό: «Όπως τα ζόμπι που ψωνίζουν, οι σουπερ ήρωες που τρώνε απορρυπαντικά και όλες τις άλλες μεταφορές, γιατί κάποιος να νομίζει ότι η σκηνή με τη μάσκα δεν είναι ακόμα μια;».

«Στην πραγματικότητα, δεν εμπεριέχει μήνυμα κατά της μάσκας. Μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα μας και να αγοράσετε μερικές ωραίες μάσκες ακόμα και τώρα. Αν χρειάζεται να το εξηγήσω, όλο το video είναι στα πλαίσια της φαντασίας, ένας δυστοπικός εφιάλτης ενός εκ των ιδρυτών των Η.Π.Α - λίγο πριν υπογράψει το σύνταγμα» συνέχισε ο κιθαρίστας με καταγωγή από την Ουγγαρία.

«Η σκηνή με τις μάσκες αφορά την υποκρισία στο μέγιστο επίπεδο. Όταν οι κανόνες φτιάχνονται για σένα αλλά αυτοί που τους έκαναν εξαιρούνται. Κάτι που συμβαίνει σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα. Είχα την ατυχία να μεγαλώσω σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Συνηθίζω να λέω, ρωτήστε εμάς, τους μετανάστες. Εμείς σταθήκαμε τυχεροί, επειδή καταφέραμε να φύγουμε. Αλλά αν η Αμερική χαθεί, που θα πάμε; Εμείς θυμόμαστε πως χάσαμε την ελευθερία μας, πως μας στέρησαν τα δικαιώματα μας, μπορούμε να σας προειδοποιήσουμε για πράγματα που έχουμε δει ξανά» δήλωσε ο Bathory.

Φέτος οι Five Finger Death Punch κυκλοφόρησαν το "F8", για το οποίο διαβάζετε εδώ. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το video του "Living The Dream".

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του Zoltan Bathory.

  • SHARE
  • TWEET