Amy Lee: «Η δισκογραφική μας ανάγκασε να βάλουμε αντρικά φωνητικά στο "Bring Me To Life"»

Η τραγουδίστρια των Evanescence μιλάει για ακραίες συμπεριφορές κατά την κυκλοφορία του "Fallen"

30/03/2021 @ 15:42

Η τραγουδίστρια των Evanescence, Amy Lee, μίλησε στο Alternative Press για την εκβιαστική συμπεριφορά της δισκογραφικής που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Wind Up απειλούσε να μην κυκλοφορήσει το "Fallen", αν η Lee και οι συμπαίκτες της δεν προσέθεταν μια αντρική φωνή στο κύριο single "Bring Me To Life" για να γίνει πιο κατάλληλο για ραδιόφωνο.

Η έκδοση του κομματιού για τον δίσκο - η οποία είχε guest φωνητικά από τον Paul McCoy των 12 Stones - έφτασε στο Νο.5 του U.S. Billboard Hot 100 και το πρώτο No.1 single της μπάντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συμπεριλήφθηκε και στο soundtrack της ταινίας "Daredevil".

«Εγώ ήμουν πραγματικά αντίθετη με το να έχουμε αντρικά φωνητικά στην μουσική μας. Ήταν πραγματικά δύσκολο. Και ήταν μια ιδέα που ήρθε από την εταιρία. Και όλα έγιναν για το "Bring Me To Life", αυτό αποφάσισαν πως ήταν το κομμάτι. Εγώ δεν ήθελα να είναι το πρώτο (single). Ήθελα το "Going Under". Τους ήρθε η ιδέα να έχουμε κάτι εκεί μέσα που να είναι οικείο στους ακροατές για να μας βάλουν στο ράδιο. Δεν κατάλαβα πραγματικά τι σήμαινε αυτό» δήλωσε η αμερικανίδα μουσικός.

«Εμπνεύστηκα από καλλιτέχνες που ήταν μοναδικοί. Αυτό που ήταν σημαντικό για καλλιτέχνες (όπως) οι Nirvana, οι Soundgarden και η Bjork είναι πως δεν υπήρχε κάτι σαν και αυτούς. Και για μένα, αυτό, ήταν το σημαντικό συστατικό και κάτι στο οποίο πίστευα - και ακόμα το κάνω - ότι έχουμε. Και, στο μυαλό μου, όσο περισσότερο προσπαθείς να το κάνεις οικείο, τόσο πιο πολύ αφαιρείς την πραγματική του δύναμη» συνέχισε η frontwoman των Evanescence.

«Ο πρώτος καβγάς ξεκίνησε επειδή η εταιρία ήθελε να κάνουμε audition και να φέρουμε κάποιον στην μπάντα full-time να τραγουδάει στα περισσότερο κομμάτια και να το κάνει σταθερά - να είμαστε οι θηλυκοί Linkin Park. Και εγω είπα να το σκεφτώ, και όταν τους καλέσαμε ξανά, είπα πως δεν πρόκειται να γίνει. Προτιμούσα να ξεκινήσω από την αρχή. Δεν είμαστε αυτό. Και δεν θέλω να το κάνω. Και τότε απέσυραν την χρηματοδότηση και γύρισα στους γονείς μου. Στην συνέχεια άλλαξαν γνώμη και συμβιβαστήκαμε με το να γίνει σε ένα κομμάτι μόνο για την ταινία "Daredevil"» συνέχισε η Amy Lee για την διαμάχη που είχε με την δισκογραφική που θα κυκλοφορύσε το ντεμπούτο άλμπουμ των Evanescence.

Να θυμίσουμε πως το αμερικανικό συγκρότημα κυκλοφόρησε πρόσφατα το "The Bitter Truth".

  • SHARE
  • TWEET