Νέα έρευνα: Η ασυναγώνιστη φωνή του Freddie Mercury

Μια ομάδα Αυστριακών, Τσέχων και Σουηδών ερευνητών έφτασε σε νέες... ανακαλύψεις

19/04/2016 @ 10:49

Μια ομάδα Αυστριακών, Τσέχων και Σουηδών ερευνητών πραγματοποίησε ένα νέο project το οποίο θα δημοσιευθεί την Παρασκευή σε ειδική έκδοση, στο οποίο θέλησαν να μελετήσουν ακόμα περισσότερο τη φωνή του Freddie Mercury.

Ενώ δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν 100% την, εδώ και πολλά χρόνια, πεποίθηση ότι η φωνή του Mercury έφτανε σε τέσσερις πλήρεις οκτάβες, ανακάλυψαν μερικές ενδιαφέρουσες νέες πληροφορίες σχετικά με την έκταση της φωνής του. Η βασικότερη ήταν πως παρά το γεγονός ότι είναι γνωστός κυρίως ως τενόρος, είναι πιο πιθανό να ήταν και βαρύτονος!

Βάσισαν αυτό το συμπέρασμα, αναλύοντας έξι συνεντεύξεις του, για να βρουν μια μέση θεμελιώδη συχνότητα της φωνής του, που μετρήθηκε στα 117,3 Hz. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιστορία ότι ο Mercury είχε απορρίψει να κάνει ντουέτο σε όπερα επειδή φοβόταν πως οι οπαδοί δεν θα τον αναγνωρίσουν λόγω της βαρύτονης φωνής του, αποδεικνύει για τους ερευνητές πως είχε το ταλέντο να ανέβει ακόμα... ψηλότερα με τη φωνή του.

Οι ερευνητές γνωρίζουν πως κάθε συμπέρασμα χωρίς ζωντανό παράδειγμα, επιδέχεται αμφισβήτησης. Για να έρθουν πιο κοντά στην επιστημονική αλήθεια, χρησιμοποίησαν τον Σουηδό τραγουδιστή, δάσκαλο φωνητικής και καθηγητή με πτυχίο σε μουσική εκτέλεση έργων, Daniel Zangger-Borch και αυτός μιμήθηκε τη φωνή του Freddie.

Τράβηξαν σε video υψηλής ανάλυσης τον λάρυγγά του για να διαπιστώσουν πως ο frontman των Queen τραγουδούσε με ίδια άνεση, και με κραυγές και με βιμπράτο. Έφτασαν στην εξήγηση πως ο Μercury χρησιμοποιούσε μαζί με τις φωνητικές χορδές του, και αυτές της κοιλιακής χώρας, κάτι που είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο. Την ίδια στιγμή, οι χορδές του μετακινούνταν πολύ πιο γρήγορα από αυτές του μέσου ανθρώπου αλλά κυρίως, άλλων τραγουδιστών. Σε άλλο σημείο της έρευνας, γίνεται λόγος πως ο Mercury είχε τη δυνατότητα να κινεί με τέτοιο τρόπο τις χορδές, που μόνο ο Luciano Pavarotti μπορούσε.

  • SHARE
  • TWEET