Πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο των Darkthrone

Η heavy/doom πτυχή των Νορβηγών αποκαλύπτεται με το "Hate Cloak"

03/06/2021 @ 18:58

Οι Darkthrone έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα από το πολυαναμενόμενο νέο τους άλμπουμ.

Συγκεκριμένα, οι Νορβηγοί αποκάλυψαν το εννιάλεπτο "Hate Cloak", του οποίου το lyric-video μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Σχολιάζοντας το heavy/doom metal κομμάτι που λειτουργεί ως προπομπός του "Eternal Hails", ο Fenriz δήλωσε χαρακτηριστικά:

«To "Hate Cloak" είναι σίγουρα η πιο αργή σύνθεση του δίσκου, αν και σίγουρα υπάρχουν πιο γρήγορα σημεία στο άλμπουμ, τα οποία βρίσκονται κυρίως στις συνθέσεις του Ted, καθώς και πιο mid-tempo κομμάτια. Όλο το νόημα στο να έχουμε μακροσκελείς συνθέσεις βρίσκεται στις εναλλαγές των tempo και της ατμόσφαιρας, από όπου και προκύπτει το επικό χαρακτηριστικό.

Για μένα προσωπικά, είναι φανταστικό να βλέπω τους στίχους μου να συγχρονίζονται έτσι με τα φωνητικά».

O Nocturno Culto, με τη σειρά του πρόσθεσε:

«Όταν ήμουν παιδί, μεγαλώνοντας ακούγοντας metal, έψαχνα για μπάντες με μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια. Οι Black Sabbath είχαν πολλά, το "Dawn Of Meggido" των Celtic Frost ήταν ένα τέτοιο, και όταν το άκουσα στο δισκάδικο ανακάλυψαν μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο metal. To "Epicus Doomicus Metallicus" των Candlemass είχε μόνο μακροσκελείς συνθέσεις, οπότε νομίζω πως το αγόρασα χωρίς καν να το ακούσω και αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες αγορές μου, παρέχοντας διαχρονική έμπνευση σε ολόκληρη την καριέρα μου».

O διάδοχος του εξαιρετικού προ διετίας "Old Star" θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου μέσω της Peaceville Records ενώ υπενθυμίζουμε πως την περασμένη χρονιά ο Fenriz κυκλοφόρησε τον τρίτο δίσκο των Isengard, "Vårjevndøgn".

  • SHARE
  • TWEET