Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο θρυλικός Burt Bacharach

Κυριάρχησε για δεκαετίες ως δημιουργός μεγάλων επιτυχιών

09/02/2023 @ 20:25

Έφυγε εχθές από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο θρυλικός Burt Bacharach. Το δυσάρεστο γεγονός επήλθε από φυσικά αίτια ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Γεννημένος το 1928 στο Kansas City Missouri, ο Αμερικανός πιανίστας και παραγωγός θεωρείται ένας από τους πλέον σημαντικούς και επιτυχημένους συνθέτες της σύγχρονης εποχής.

Κυριάρχησε για δεκαετίες ως δημιουργός μεγάλων pop επιτυχιών, καταγράφοντας 73 παρουσίες στο Top 40 των Η.Π.Α. και 52 στον αντίστοιχο πίνακα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κομβικής σημασίας υπήρξε η συνεργασία του με τον στιχουργό Hal David, αρχής γενομένης το 1957, αλλά και με την τραγουδίστρια Dionne Warwick, την οποία ανέδειξε το 1961.

Το δίδυμο των Bacharach και David υπέγραψε μεταξύ άλλων τα κλασικά "I Say A Little Prayer" (Aretha Franklin), "What's New Pussycat" (Tom Jones), "The Look Of Love" (Dusty Springfield) και "Make It Easy On Yourself" (Τhe Walker Brothers).

Ο Bacharach κατέκτησε δύο βραβεία Όσκαρ το 1970, για το τραγούδι "Raindrops Keep Fallin' On My Head" και την μουσική της ταινίας "Butch Cassidy Αnd Τhe Sundance Kid", και ένα ακόμη το 1981 με το τραγούδι "Arthur's Theme (Best That You Can Do)".

  • SHARE
  • TWEET