O Brian Johnson περιγράφει πώς έγινε μέλος των AC/DC

Στην ιστορία περιλαμβάνονται οι Monty Pythons και μια διαφήμιση για ηλεκτρικές σκούπες

17/03/2021 @ 19:38

Σε νέο διασκεδαστικό video που αναρτήθηκε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, o Brian Johnson απαντάει στο ερώτημα που του έχει τεθεί πιθανότατα περισσότερες φορές, δηλαδή πώς έγινε μέλος των AC/DC.

Βρισκόταν στο Newcastle όταν χτύπησε το τηλέφωνο και η κυρία που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής του ζήτησε, μιλώντας με γερμανική προφορά, να μεταβεί στο Λονδίνο για να περάσει από ακρόαση ενός συγκροτήματος.

Μη θέλοντας να επιβαρυνθεί με το σχετικό κόστος, καθώς πριν από τρία χρόνια είχε λήξει η καριέρα του με τους Geordie χωρίς να έχει βάλει μια δραχμή στην τσέπη του, ζήτησε να μάθει τουλάχιστον το όνομα της μπάντας.

Προσπαθώντας να δώσει μόνο τα αρχικά του ονόματος, η κυρία έπεσε στην παγίδα και αποκάλυψε πως πρόκειται για τους AC/DC, με τον Johnson να μην συγκινείται, θεωρώντας πως στα 32 του χρόνια είναι αρκετά μεγάλος για την θέση.

Κατά διαβολική σύμπτωση, μία ώρα αργότερα δέχεται τηλεφώνημα από τον γνωστό για τις συνεργασίες του με τους Monty Pythons, Andre Jacquemin, ο οποίος τον ενημερώνει ότι διαθέτει ένα καινούριο στούντιο και θα ήθελε να κάνει σε τρεις ημέρες ένα διαφημιστικό για τις σκούπες Hoover, με αμοιβή ένα σεβαστό ποσό.

Κάπως έτσι, ο χαρισματικός frontman κανόνισε να συνδυάσει το διαφημιστικό με την ακρόαση και θυμάται να βρίσκεται σε άβολη θέση σε ένα pie shop, λίγο πριν συναντήσει τους μετέπειτα ισόβιους ουσιαστικά συνεργάτες του.

Σηκώθηκε από την θέση του, διέσχισε έναν δρόμο και ξεκίνησε μια νέα ζωή. Μερικές μέρες μετά θα έμπαινε σε ένα αεροπλάνο και θα πήγαινε στις Μπαχάμες, για να ηχογραφήσει με τους AC/DC το "Back In Black", άλμπουμ που θα γινόταν το τρίτο εμπορικότερο όλων των εποχών.

  • SHARE
  • TWEET