Δείτε τον Bob Dylan να τιμάει τη μνήμη του θρυλικού Jerry Lee Lewis

O τραγουδοποιός διασκεύασε το "I Can't Seem To Say Goodbye" την νύχτα που απεβίωσε ο θρύλος του rock 'n' roll

31/10/2022 @ 14:41

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ο θρύλος του rock 'n' roll, Jerry Lee Lewis έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο πρωτοπόρος και άκρως επιδραστικός μουσικός απεβίωσε από φυσικά αίτια στην οικία του στο DeSoto County του Mississippi.

Αναμενόμενα, πληθώρα καλλιτεχνών τίμησε την κληρονομιά του Lewis, με την κίνηση του Bob Dylan να ξεχωρίζει.

Συγκεκριμένα, ο εμβληματικός τραγουδοποιός, έδινε συναυλία την ίδια ημέρα στη Motorpoint Arena του Nottingham, όταν και πληροφορήθηκε για το γεγονός και διέκοψε τη ροή της για να ενημερώσει το κοινό αλλά και να διασκευάσει μια από τις επιτυχίες του μουσικού.

Συγκεκριμένα, ο Dylan απέδωσε ζωντανά το "I Can't Seem To Say Goodbye", μια αρχική σύνθεση του Don Robertson που ο Lewis διασκεύασε το 1970 στο άλμπουμ του "A Taste Of Country", γεγονός που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

«Ο Jerry Lee θα ζει για πάντα - όλοι το ξέρουμε αυτό», είπε ο Dylan προλογίζοντας την διασκευή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο μουσικοί είχαν συνεργαστεί στουντιακά τη δεκαετία του '60.

Όσον αφορά τον Lewis, ηχογράφησε περισσότερα από 40 άλμπουμ, έχοντας το προσωνύμιο "The Killer", ενώ στη ζωή του άκρως επιτυχημένου εμπορικά δημιουργού, δεν έλειψαν οι αμφιλεγόμενες στιγμές, όταν το 1957, διέρρευσαν στον Τύπο ειδήσεις για την προσωπική του ζωή που σχεδόν έβαλαν τέλος την καριέρα του, αφού μπήκε στη μαύρη λίστα των αμερικανικών media.

Ο Jerry Lee Lewis αποδείχθηκε ότι ήταν παντρεμένος με μια κοπέλα 13 ετών, την Myra Gale Brown, αυτή ήταν ξαδέρφη του και ο ίδιος ήταν ακόμη παντρεμένος με την προηγούμενη σύζυγό του, με τον ίδιο, που στη ζωή του πάλεψε με εξαρτήσεις αλλά και οικογενειακά προβλήματα, στο μέλλον να δηλώνει πως όφειλε να είχε οργανώσει τη ζωή του καλύτερα.

Στην πορεία του βέβαια, συνεργάστηκε με μύθους όπως ο B.B. King, o Mick Jagger και ο Bruce Springsteen, ενώ αποτέλεσε στα τέλη της δεκαετίας του '50 το αντίπαλο δέος του Elvis Presley, όντας ένας από τους μουσικούς που οριοθέτησαν το rock 'n' roll.

  • SHARE
  • TWEET