Αφιερωμένος σε όσους μετατρέπουν το σαλόνι τους σε club ο νέος δίσκος της Björk

Ο διάδοχος του προ τετραετίας "Utopia" είναι καθ' οδόν

26/10/2021 @ 14:15

Σε πρόσφατη συνέντευξή της που μεταδόθηκε πριν τη livestream συναυλία σε συνεργασία με την Ισλανδική Συμφωνική Ορχήστρα, η Björk σχολίασε το επόμενο δισκογραφικό της βήμα.

Συγκεκριμένα, η σπουδαία καλλιτέχνιδα, δήλωσε πως ο επόμενος δίσκος της, «είναι αφιερωμένος σε όσους μετατρέπουν τα σαλόνια των σπιτιών τους σε clubs», επηρεασμένοι σαφώς από τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στηνε ξάπλωση της πανδημίας.

Το νέο άλμπουμ θα αποτελέσει τον διάδοχο του προ τετραετίας "Utopia", με τη Björk να περιγράφει την ηχητική του κατεύθυνση ως εξής:

«Ένας άνθρωπος που έκανε headbanging, έπειτα έκατσε και ήπιε ένα ακόμη ποτήρι κρασί, και όλοι έχουν μαζευτεί σπίτι από τις 10, έχοντας ξεδώσει με το χορό και τα σχετικά.

Τα περισσότερα κομμάτια που έχω συνθέσει κινούνται στα 80-90 beats το λεπτό και ο λόγος είναι ιδιαίτερα βαρετός, γιατί σε αυτό τον ρυθμό περπατάω. Σε αυτό τον δίσκο όμως στο πρώτο μισό των τραγουδιών επικρατεί ιδιαίτερη χαλάρωση και ηρεμία στο δεύτερο, αλλά όταν απομείνει ένα λεπτό διάρκειας η σύνθεση μετατρέπεται σε club

Το δέκατο άλμπουμ στη δισκογραφία της Ισλανδής φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022, ενώ υπενθυμίζεται πωες η Björk αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του Robert Eggers, "The Northman", πλάι στους Alexander Skårsgard, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, και τη Nicole Kidman, με τον ρόλο να είναι ο πρώτος της στον κινηματογράφο έπειτα από το μνημειώδες "Dancer In The Dark" του 2000.

  • SHARE
  • TWEET