Ο Alice Cooper επιστρέφει στις ρίζες με τον νέο του δίσκο

«Το Detroit ήταν το μόνο μέρος που αναγνώρισε τον ήχο των Alice Cooper»

12/11/2020 @ 10:44

Ο θρύλος του shock rock, Alice Cooper, αποκάλυψε την άφιξη του νέου του προσωπικού δίσκου.

Το "Detroit Stories", άλμπουμ υπ' αριθμόν 21 για τον καλλιτέχνη, τον βρίσκει να επισκέπτεται τις πρώιμες ηχητικές του ρίζες.

Ο δίσκος, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου 2021, με το πρώτο single να καταφθάνει την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, θα πρόκειται για μια διασκευή στο κλασικό "Rock N Roll" των The Velvet Underground, το οποίο, παρά την σύνδεση της μπάντας με την Νέα Υόρκη, γράφτηκε από τον Lou Reed στο Detroit όπου και ηχογραφήθηκε.

O Alice Cooper, που γεννήθηκε στο Detroit, δήλωσε πως ο δίσκος θα εξερευνεί το πως η πόλη βοήθησε στην διάδοση του «θυμωμένου hard rock» σε ολόκληρη την χώρα:

«Το Los Angeles είχε τον ήχο του με τους The Doors, Love και Buffalo Springfield, το San Fransisco είχε τους Greatful Dead και τους Jefferson Airplane. H Nέα Υόρκη είχε τους Rascals και τους The Velvet Underground.

Το Detroit όμως ήταν η επιτομή του θυμωμένου hard rock. Όταν δεν ταιριάξαμε πουθενά ηχητικά ή εμφανισιακά, το Detroit ήταν το μόνο μέρος που αναγνώρισε τον κιθαριστικό, hard rock ήχο των Alice Cooper.

Το Detroit ήταν καταφύγιο για όλους τους κοινωνικύς παρίες. Όταν έμαθαν πως γεννήθηκα στην ανατολική πλευρά της πόλης, νιώσαμε σαν στο σπίτι μας».

Ο παραγωγός Bob Ezrin πρόσθεσε:

«Ηχογραφήσαμε με τους Wayne Kramer, Johnny "Bee" Badanjek, Paul Randolph, καθώς και με τους Motor City Horns και άλλους τοπικούς μουσικούς. Αυτός ο δίσκος φτιάχθηκε από κατοίκους του Detroit, στο Detroit, για το Detroit!»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Detroit Stories".

1. Rock ‘n’ Roll
2. Go Man Go (Album Version)
3. Our Love Will Change The World
4. Social Debris
5. $1000 High Heel Shoes
6. Hail Mary
7. Detroit City 2021 (Album Version)
8. Drunk And In Love
9. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne (Album Version)
13. Hanging On By A Thread (Don’t Give Up)
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story (Album Version)

Δείτε επίσης:

Alice Cooper: Κυκλοφορεί νέο, επίκαιρο video για το κλασικό "Elected"

«A Beginner's Guide»: Detroit Rock '66 - '76

  • SHARE
  • TWEET