Trivium: «Το streaming θα σώσει τη μουσική βιομηχανία»

Θετικότατα τα λόγια τους για τη νέα μόδα του streaming αλλά και για το Spotify

12/03/2014 @ 10:20
Σε πρόσφατη συνέντευξή τους για το Rolling Stone South Africa, οι Trivium μίλησαν για την κατάσταση της μουσικής βιομηχανίας.

Ο τραγουδιστής Matt Heafy δήλωσε: «Το streaming και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Είναι πιο εύκολο να βρίσκεις καλά συγκροτήματα, ακόμα και για μένα. Είμαι, προφανώς, οπαδός του black metal. Συλλέγω μπλούζες και βινύλια black metal συγκροτημάτων.»

«Αυτό που συνέβη στη μουσική βιομηχανία είναι ότι πολλά παιδιά άρχισαν να πιστεύουν ότι «τα αγαπημένα τους συγκροτήματα δεν βγάζουν λεφτά από τις πωλήσεις των CD». Όταν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι το πιστεύουν αυτό και δεν αγοράζουν CD, τότε αυτός είναι ο λόγος που το συγκρότημα δεν βγάζει λεφτά: επειδή κανείς δεν αγοράζει CD! Οπότε τα συγκροτήματα αναγκάζονται να περιοδεύουν περισσότερο. Και όταν πολλές μπάντες βρίσκονται σε περιοδεία την ίδια χρονική περίοδο, το θέμα κανιβαλίζεται. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Αλλά το streaming είναι φοβερό. Το Spotify είναι υπέροχο.»

Ο μπασίστας Paolo Gregoletto συμπλήρωσε: «Το streaming θα σώσει τη μουσική βιομηχανία. Αν αρέσει η μουσική σου στον κόσμο, θα την βρουν με οποιονδήποτε τρόπο και θα έρθουν να δουν τη συναυλία σου, θα αγοράσουν το merch σου και θα σε υποστηρίξουν. Τα πράγματα δεν είναι ασπρόμαυρα πια.»
  • SHARE
  • TWEET