Μέτωπο Βρετανών καλλιτεχνών κατά του «φουσκώματος» της τιμής των εισιτηρίων

Sir Elton John, Adele, Coldplay, Mumford Αnd Sons στο κυνήγι της συναυλιακής αισχροκέρδειας

17/12/2015 @ 12:06
O Sir Elton John χαρακτήρισε «αισχρά» τα site μεταπώλησης εισιτηρίων για συναυλίες επειδή πωλούν τα εισιτήρια για τα δικά του show σε πολύ «φουσκωμένες» τιμές.

Ο σταρ προέτρεψε τους θαυμαστές του να μην πληρώνουν παραπάνω, δηλώνοντας στο BBC: «Προτιμώ να έχω άδεια καθίσματα»!

Εισιτήρια για την περιοδεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2016 έχουν πωληθεί μέχρι και στο πενταπλάσιο της αρχικής τους αξίας σε κάποιους ιστότοπους, αν και ακόμα οι ημερομηνίες δεν έχουν βγει sold out. «Όλο αυτό το βρίσκω εκβιαστικό και το θεωρώ αισχρό» είπε, προσχωρώντας σε μία καμπάνια κατά της μεταπώλησης εισιτηρίων.

Οι Coldplay πρόσφατα υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καλώντας την να λάβει μέτρα σχετικά με το ζήτημα.

Οι Mumford Αnd Sons εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες, «δείχνοντας» επαγγελματίες που χρησιμοποιούν εξελιγμένο κώδικα για να μαζεύουν τα εισιτήρια από τα επίσημα ηλεκτρονικά σημεία πώλησης και μετά να τα επαναδιαθέτουν στο κοινό σε μεγάλες ποσότητες και υψηλότερες τιμές.

Σε μια πιο επιθετική κίνηση, η ομάδα της Adele υπέβαλε σε έλεγχο όλους όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ένα εισιτήριο της περιοδείας της για το 2016 και, σε συνεργασία με το Songkick, ταυτοποίησαν 18.000 ύποπτους λογαριασμούς και κατάφεραν να κρατήσουν 36.000 εισιτήρια εκτός της δευτερογενούς αγοράς.

Ο Sir Elton, ο οποίος έθεσε ως ανώτατο κόστος εισόδου τις 89 λίρες την επερχόμενη περιοδεία του, παρακίνησε το κοινό να μην αδειάσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς για να πληρώσει παραπάνω. «Το γεγονός ότι προτίθενται να πληρώσουν αυτά τα ποσά είναι φανταστικό, αλλά θα προτιμούσα να τα φυλάξουν και να μην έρθουν.»
  • SHARE
  • TWEET