Γιατί ο Neil Young αγόρασε 200.000 κόπιες του δίσκου του, "Comes A Time";

Όχι πάντως επειδή του άρεσε το αποτέλεσμα

19/03/2014 @ 11:56
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Rolling Stone, ο Neil Young επιβεβαίωσε τη φήμη που τον ήθελε να αγοράζει 200.000 κόπιες του δίσκου του "Comes A Time" (1978), μόνο και μόνο επειδή ήθελε να τις καταστρέψει.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ανέφερε πως αιτία ήταν κάποιο λάθος που είχε γίνει στο mastering, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Οι ταινίες καταστράφηκαν μάλλον σε κάποιο αεροδρόμιο. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω αντίγραφο των master tapes, και παρότι ήταν αντίγραφο, ακουγόταν καλύτερα.»

Στην ερώτηση εάν «πυροβόλησε» τους δίσκους απάντησε αρνητικά, «αποκαλύπτωντας» πως χρησιμοποίησε τους δίσκους για την κατασκευή σκεπής στο σπίτι του.

Ο Neil Young λάνσαρε πρόσφατα τη φορητή συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακής μουσικής υψηλής πιστότητας με την επωνυμία PonoPlayer, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια σπουδαίων μουσικών όπως οι Arcade Fire, Beck, Bruce Springsteen, Patti Smith, Mike D. (Beastie Boys), Jack White, My Morning Jacket, Dave Grohl και Elvis Costello.

Ο Καναδός τραγουδοποιός πρόκειται επίσης στο επόμενο διάστημα να κυκλοφορήσει τον νέο του δίσκο "A Letter Home", ο οποίος ηχογραφήθηκε με τεχνολογία του 1947(!) και θα περιλαμβάνει τελικά συμμετοχή του Jack White.
  • SHARE
  • TWEET