Διάσημοι καλλιτέχνες θυμούνται και αποχαιρετούν τον Lou Reed

Δημοσιοποιήθηκε η αιτία του θανάτου του

29/10/2013 @ 11:39
O Lou Reed, μία από τις σημαντικότερες μορφές της rock μουσικής τα τελευταία πενήντα χρόνια, βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στην «άλλη πλευρά».

Όπως επιβεβαίωσε στους New York Times o γιατρός του Reed, Charles Miller, η ηπατική ανεπάρκεια που παρουσιάστηκε αυτή τη φορά δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί. Ο ίδιος ο Reed αποφάσισε να περάσει τις τελευταίες του στιγμές στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του, Laurie Anderson.

Την είδηση του θανάτου του Reed ακολούθησαν δηλώσεις πολλών διάσημων καλλιτεχνών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι, όπως ο John Cale, ο David Bowie, η Patti Smith και ο David Byrne, εξέφρασαν την λύπη τους και αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον σπουδαίο μουσικό.

Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε ο καθένας από αυτούς:

John Cale (συνεργάτης του Reed στους Velvet Underground): «Ο κόσμος έχασε έναν έξοχο συνθέτη και ποιητή... Εγώ έχασα τον φίλο μου από το σχολείο.»

Ο David Bowie δήλωσε πολύ απλά για «τον παλιό του φίλο»: «Ήταν δάσκαλος.»

Patti Smith: «O Lou ήταν έναν πολύ ξεχωριστός ποιητής - ήταν ένας Νεοϋορκέζος συγγραφέας με τον τρόπο που ο Walt Whitman ήταν ένας Νεοϋορκέζος ποιητής.»

David Byrne: «Έλαβα ένα e-mail από μια Χιλιανή ηθοποιό που έγραφε τι σήμαινε η δυνατότητα να ακούει τη δουλεία του Lou την περίοδο της δικτατορίας εκεί. Ανέφερε ότι ήταν ανάσα ζωής. Η μουσική του, με και χωρίς τους Velvets, ήταν μεγάλη επιρροή για εμένα και τους Talking Heads.»

Μέσω των λογαριασμών τους στο twitter αποχεραίτησαν τον Lou Reed μεταξύ άλλων η Kim Gordon, o Flea, ο Slash, o Steven Tyler, οι Who, οι Pixies και οι Motorhead.













  • SHARE
  • TWEET