Buzz Osborne (Melvins): «Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Nirvana είχαν την ίδια δομή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του hair metal»

Ο frontman των Melvins χρησιμοποιεί έναν περίεργο παραλληλισμό

17/03/2014 @ 12:06
Αφού περιέλαβε πριν από λίγο καιρό και τους Metallica, o frontman των Melvins, Buzz Osborne, επέστρεψε στον Kurt Cobain, σχολιάζοντας αυτή τη φορά μεταξύ άλλων την δομή των τραγουδιών των Nirvana.

Μιλώντας στο Songfacts για τη σημασία που έχει η ικανότητα συγγραφής τραγουδιών σε σχέση με την εκτελεστική δεινότητα, ο Osborne συνέκρινε τους Nirvana με τα hair metal συγκροτήματα.

«Νομίζω ότι η συγγραφή τραγουδιών είναι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν δεν κάνεις αυτό, οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα για μένα. Δεν νομίζω ότι το να είσαι ένας φανταστικός κιθαρίστας ή drummer αξίζει αν παίζεις χάλια μουσική. Ποιός νοιάζεται γι' αυτό;»

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, ο Osborne μίλησε για την άνοδο του grunge, το οποίο διαδέχθηκε το λεγόμενο hair metal ως κυρίαρχο ρεύμα στη σκληρή μουσική, στις αρχές της δεκαετίας του '90.

«Αν πάρετε μια μπάντα σαν τους Nirvana, οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους έχουν την ίδια δομή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες ακόμη και του hair metal. Η δομή δεν είναι διαφορετική - η στάση ήταν διαφορετική. Εκτός από αυτό, στην πραγματικότητα δεν ήταν. Φαινόταν λίγο πιο ανθρώπινο.

Αν κοιτάξετε μια μπάντα σαν Creedence Clearwater Revival, οι οποίοι είχαν καταπληκτικά τραγούδια, ήρθαν σε μια τέλεια στιγμή. Βγαίναμε από το Woodstock, τον Hendrix, όλα αυτά τα πράγματα, και τότε βρέθηκαν εκεί. Επανέφεραν το ότι η σύνθεση των τραγουδιών έχει σημασία, και πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος για μια μπάντα σαν αυτούς εκείνη τη στιγμή. Και με τους Nirvana, ο κόσμος ήταν έτοιμος για τέτοιου είδους πράγματα.»
  • SHARE
  • TWEET