H Anna Von Hausswolff ανακοινώνει τον νέο της δίσκο

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες και ακούστε το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο άλμπουμ

29/07/2020 @ 10:28

Η δραστήρια καλλιτέχνιδα Anna Von Hausswolff, ανακοίνωσε την άφιξη του νέου, πέμπτου της προσωπικού δίσκου, ονόματι "All Thoughts Fly".

O διάδοχος του εξαιρετικού "Dead Magic", αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου από τη Southern Lord.

Το "All Thoughts Fly", θα είναι ένας ορχηστρικός δίσκος, όπου η δημιουργός συνθέτει και εκτελεί όλα τα κομμάτια του δίσκου μόνο με ένα μουσικό όργανο, το εκκλησιαστικό, αποτυπώνοντας μια ηχητική και πνευματική απελευθέρωση μέσω των αυτοσχεδιασμών των συνθέσεων.

Η Von Hausswolff, συνόδευσε την ανακοίνωση του νέου της δίσκου με την κυκλοφορία του πρώτου δείγματος, για το video για το κομμάτι "Sacro Bosco".

To Sacro Bosco, από όπου η σύνθεση αντλεί το όνομά της, είναι ένας κήπος στην κεντρική Ιταλία, δίπλα από το κάστρο του Orsini, αποτελούμενος από πλήθος αγαλμάτων, δημιουργημένο τον 16ο αιώνα, με θεωρίες να εικάζουν πως ο ιδιοκτήτης ήθελε με τη δημιουργία αυτού του ιδιότυπου κήπου, να ξεπεράσει την απώλεια της συζύγου του.

Σχολιάζοντας τον δίσκο, η Von Hausswolff ανέφερε:

«Υπάρχει μια δυστυχία και μια αγριάδα που με ενέπνευσαν να συνθέσω αυτό το άλμπουμ. Πιθανώς και μια διαχρονικότητα. Πιστεύω πως αυτό το πάρκο επιβίωσε εξαιτίας της ομορφιάς και της εικονογραφίας του, απελευθερωμένο από προβλέψιμες ιδέες. Όσοι δημιούργησαν αυτό τον κήπο, είχαν απελευθερώσει το μυαλό και την έμπνευσή τους.

To "All Thoughts Fly" είναι ένας φόρος τιμής σε αυτή τη δημιουργία, μια προσπάθεια να μεταδώσω το συναίσθημα και την έμπνευση που προκαλεί αυτό το μέρος μέσα μου. Είναι μια προσωπική ερμηνεία ενός μέρους που δεν έχω λόγια να περιγράψω.

Θέλω να πιστεύω πως ο Orsini έφτιαξε αυτό το πάρκο για να ξεπεράσει το χαμό της συζύγου του και χρησιμοποίησα αυτή την ιστορία ως το επίκεντρο της έμπνευσής μου: Η αγάπη ως θεμέλιο δημιουργίας».

To εκκλησιαστικό όργανο που χρησιμοποιήθηκε κατά τις ηχογραφήσεις, βρίσκεται στη Σουηδία και αποτελεί πιστό αντίγραφο του Arp Schnitger οργάνου στη Γερμανία, χρονολογούμενου κατά τον 17ο αιώνα.

Η Von Hausswollf, δήλωσε πως οι περισσότεροι οξείς ήχοι και νότες που ακούγονται προέρχονται από την μηχανική του δομή, αποτελώντας εφέ που προέκυψαν ακουστικά. Κατά την ηχογράφηση, είχαν τοποθετηθεί δύο μικρόφωνα εντός και δύο εκτός του οργάνου, με σκοπό την καταγραφή και της μικρότερης ηχητικής λεπτομέρειας.

Υπενθυμίζουμε πως η Anna Von Hausswolff, κυκλοφόρησε με τους Bada πριν λίγο καιρό το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Ο τελευταίος της εκπληκτικός δίσκος, "Dead Magic" κυκλοφόρησε το 2018 και περιλαμβάνεται στα 100 καλύτερα alternative άλμπουμ της δεκαετίας του, όπως αναδείχθηκαν από την συντακτική ομάδα του Rocking.gr.

Πριν λίγες εβδομάδες, συνεργάστηκε με τη Myrkur σε μια ιδιαίτερη διασκευή στο "All Is Full Of Love" της Bjork.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "All Thoughts Fly":

1. Theatre Of Nature
2. Dolore Di Orsini
3. Sacro Bosco
4. Persefone
5. Entering
6. All Thoughts Fly
7. Outside The Gate (for Bruna)
  • SHARE
  • TWEET