Rocking the movies: 16/02/12 - 22/02/12

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 16/02/2012 @ 11:01
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα '50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα '90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα '00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

Tinker Tailor Soldier Spy

Στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου κατάσκοπος της Βρετανικής ΜΙ6 επανέρχεται στην ενεργό δράση για να ανακαλύψει διπλό πράκτορα που δουλεύει για τους Σοβιετικούς.

Tinker Tailor Soldier Spy

The Spy Who Loved Me:
- Παντού διαβάζετε τα καλύτερα λόγια για το σενάριο και την ερμηνεία του Gary Oldman (υποψήφιος και για Oscar).
- Λατρεύετε τις κατασκοπικές ταινίες των '60s, '70s και τα κοκκάλινα γυαλιά των Michael Caine και Alec Guiness.
- Προτιμάτε ατμόσφαιρα, διαλόγους, παύσεις και βλέμματα από την made in the USA βιντεοκλιπίστικη σκηνοθεσία.
- Εκπληκτικό cast που συγκεντρώνει μερικούς από τους σπουδαιότερους Βρετανούς ηθοποιούς (Gary Oldman, Colin Firth, John Hurt, Mark Strong, Ciarán Hinds, Toby Jones).

The Spy Who Shagged Me:
- Η έλλειψη καταδιώξεων, εκρήξεων και πυροβολισμών στο trailer σας έκανε ήδη να νυστάξετε.
- Τα «Based on the best selling novel» και «Based on a true story» λειτουργούν πια αντίστροφα στην ψυχολογία σας.
- Σας ξενέρωσε ο ελληνικός τίτλος, ο οποίος πάντως έχει νόημα και είναι σίγουρα πιο εύστοχος από τα παλαιότερα κλισέ τύπου «Η ώρα των κατασκόπων».
- Όταν η παρέα μαζευόταν για Cluedo εσείς μένατε στο δωμάτιο με τις κατασκευές και τα ρομπότ σας. Θα προτιμήσετε το "Hugo" του Scorsese.

  • SHARE
  • TWEET