Melina Paxinos Quartet

Αθήνα @ The Zoo

Συγκροτήματα Melina Paxinos Quartet
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος The Zoo
Διεύθυνση Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο 210-6745375
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Melina Paxinos Quartet

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ.

Η Μελίνα Παξινού είναι μια νέα σαξοφωνίστρια και μουσικοσυνθέτρια, μεγαλωμένη στο Αμβούργο, που διαμένει εδώ και 5 χρόνια στο Βερολίνο. Ήδη στην ηλικία των 9 ετών πήρε μια υποτροφία για σύνθεση από την „Yamaha Music School Hamburg“.

Μεγάλωσε με ακούσματα του Χατζιδάκι και του ρεμπέτικου.

Όταν άρχισε να παίρνει εντατικά μαθήματα στο σαξόφωνο στην ηλικία τών 10 ετών, ήρθε και η επαφή με την Jazz μουσική, στην οποία οι ήρωες της είναι ο Miles Davis, ο Kenny Garrett και ο Avishai Cohen (Bass).

Σπούδασε music production-­‐ arranging & composition στην „Hochschule der populaeren Kuenste“ στο Βερολίνο και τον Μάρτιο του 2018 ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο „Circle of Oddness“ το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 στην MachenMachenMachen (Plaza Plasa) του Franz Plasa. Μαζί της σε αυτόν τον δίσκο παίξανε ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος, o Richard Mueller στο μπάσο, o Aidan Lowe στα ντράμς και σε ένα κομμάτι o Baron Arnold στο τρομπόνι και ο Alaa Zouiten στο ούτι.

Με έναν ιδιαίτερο υπολογισμό των ρυθμών του „Circle of Oddness“, προκύπτει και η σταθερά π=3,14 του Αρχιμήδη. Το 3,14 έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνη, καθώς ήταν ο κωδικός που χρησιμοποιούσε πάντα ο πατέρας της για να ανοίξει τις βαλίτσες του. Οι συνθέσεις της Μελίνας είναι ένας συνδυασμός από μοντέρνο Jazz και ελληνικά μουσικά στοιχεία. Odd meters-­μελωδίες & groove.

Ήδη ετοιμάζει το δεύτερο της άλμπουμ με τον τίτλο „Athens“ που θα ηχογραφηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Sierra studios στην Αθήνα. Μαζί της θα βρίσκονται εξαιρετικοί μουσικοί της αθηναϊκής Jazz σκηνής, όπως ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Κλωνής στα ντραμς και ο Ντίνος Μάνος στο μπάσο. 

Ο special guest αυτού του άλμπουμ θα είναι o μοναδικός Ross Daly που θα παίξει σε ένα κομμάτι με την λύρα του.

Στις 16 Σεπτεμβρίου στο „The Zoo“ θα παιχτούν κομμάτια από το νέο της άλμπουμ „Circle of Oddness“ καθώς και συνθέσεις από το άλμπουμ „Athens“. Μαζί της θα βρίσκονται ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Κλωνής στα ντραμς, ο Ντίνος Μάνος στο μπάσο και special guest ο Αλέκος Βρέτος στο ούτι.

Είσοδος 10€

Links:
youtube.com/watch?v=bf4j-­‐rozmzI
youtube.com/watch?v=KB54XAW7GJM
youtube.com/watch?v=M0QaqGettXE

  • SHARE
  • TWEET