Gravitysays_i, May Roosevelt

Θεσσαλονίκη @ Principal Club Theater: Mylos Area

Gravitysays_i, May Roosevelt Θεσσαλονίκη @ Principal Club Theater: Mylos Area
Συγκροτήματα Gravitysays_i, May Roosevelt
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Principal Club Theater: Mylos Area
Διεύθυνση Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο 2310-428088
Τιμή εισιτηρίου 8 / 10 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Sterodisc Record Shop, Lotus Record Shop, Musicland Records, Σάρωθρον, Διώροφο
Διοργανωτής kazandB, Goodhart Productions

Gravitysays_i & May Roosevelt στον Μύλο

Η Kazandb και η GoodHeart productions παρουσιάζουν περήφανα δύο από τα σπουδαιότερα μουσικά project της εποχής μας σε μία κοινή συναυλία.

Οι Gravitysays_i αφού ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς (Quantum Unknown – σύντομα από την Inner Ear!) ξεκινούν μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων, παρουσιάζοντας μία διαδρομή από τις παλιότερες συνθέσεις τους και ένα δείγμα από τις καινούργιες. Ανηφορίζουν μετά από χρόνια στην Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά συναντούν την μοναδικής αισθητικής συνθέτη και θερεμινίστα May Roosevelt, η οποία λίγο πριν ολοκληρώσει τον τέταρτο δίσκο της, θα παρουσιάσει ένα σετ από τις προηγούμενες δουλειές της.

Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία 
Τηλέφωνο: 2310510081
Ώρα προσέλευσης: 21:00 / Ώρα έναρξης: 22:00
Προπώληση: 8€, Ταμείο: 10€
Σημεία Προπώλησης: Sterodisc record shop, Lotus Record Shop, Musicland Records, bar Σάρωθρον, cafe Διώροφο (Καλαμαριά)

Η συνθέτις, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε βιολί σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέρεμιν και τη σύνθεση και παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. 
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους: "Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου" (καλύτερος ελληνικός δίσκος για το 2013 σύμφωνα με το μουσικό περιοδικό Sonik), "Haunted" (2011), και "Panda a story about love and fear" (2009).

Το 2010 συμμετείχε στο Red Bull Music Academy στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει τη μουσική της σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις (Λονδίνο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Λοζάννη) και έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ. Αυτόν τον καιρό ηχογραφεί τον τέταρτο δίσκο της.

http://www.mayroosevelt.com/

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

To 2011 ακολούθησε το «The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud» (Restless Wind), το οποίο αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, ηλεκτρισμένος, ταυτόχρονα ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Η νέα τους δουλειά ονομάζεται ''Quantum Unknown'' και θα κυκλοφορήσει εντός του 2016 από την Inner Ear records. Αυτήν την φορά, θεματολογικά, οι Gravitysays_i παίζουν με το σχήμα κάθε επιστητού, σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης από την ίδια την ανθρώπινη ματιά. Μουσικά, το πειραματικό και ηλεκτρονικό στοιχείο, αντικαθιστά τις ηλεκτρισμένες εξάρσεις της προηγούμενης δουλειάς τους.

http://gravitysaysii.bandcamp.com/

  • SHARE
  • TWEET