One Drop Fwd

Βόλος @ Playground Art Venue

One Drop Fwd Βόλος @ Playground Art Venue
Συγκροτήματα One Drop Fwd
Ημερομηνία
Πόλη Βόλος
Χώρος Playground Art Venue
Διεύθυνση Μητροπολίτου Γρηγορίου - Σουλίου 18
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου -
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -
Με μεγάλη χαρά και περηφάνια υποδεχόμαστε ένα  από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής reggae σκηνής, που θα μας παρουσιάσει  την πολύ-αναμενόμενη δισκογραφική του δουλειά, και όχι μόνο!

ONE DROP fwd

Όταν το 1991 μια παρέα από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ‘‘με θράσος’’ να παίζει reggae στα στέκια και στους ελεύθερους χώρους της πόλης, κανείς δεν φανταζόταν τι μέλλει γενέσθαι. Κοντά 20 χρόνια μετά, η 10-μελής πλέον παρέα έχει δημιουργήσει ένα αξιοσέβαστο κύκλο ένθερμων υποστηρικτών, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, αφού εκτός των δεκάδων μουσικών ταξιδιών ανά την Ελλάδα, οι ONE DROP Fwd επισκέφθηκαν την Ιβηρική χερσόνησο με συναυλίες σε Βαρκελώνη, Σαραγόσα και Μπιλμπάο, αλλά και τη Βουλγαρία.

Πολλοί και ποικιλόμορφοι οι χώροι στους οποίους εμφανίζονται, αφού έπαιξαν reggae σε καταλήψεις, στέκια, αντιρατσιστικές και αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες, αλλά και σε μπαράκια, μουσικές σκηνές και καφενεία. Στηρίζουν από την πρώτη στιγμή κοινωνικά μουσικά γεγονότα που τείνουν να γίνουν ‘‘παράδοση’’, όπως το πολιτιστικό δεκαήμερο των Τ.Ε.Ι. Καβάλας και το Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις.

Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός το συγκρότημα ζει στο παρόν, με μέλη γεννημένα από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ως τα μέσα της δεκαετίας του ’80, εξελίσσεται μέσα από αντιθέσεις και συνθέσεις, μουσική και δημιουργική διαφωνία, συμφωνώντας πως το υπάρχων κοινωνικό μοντέλο είναι παντελώς ξεπερασμένο και μένοντας σε εγρήγορση σε έναν κόσμο που αλλάζει…

Μετά από τη sold out συναυλία τους στην Αθήνα λίγες μέρες πριν, έρχονται να “τα σπάσουν” στο Βόλο.  Αυτό τον καιρό τελειώνουν την πρώτη ολοκληρωμένη studio δουλειά τους και δείγματα αυτής θα παρουσιάσουν στο live τους στο Playground!!!
  • SHARE
  • TWEET