Melingo

Ηράκλειο Κρήτης @ Cine Studio

Melingo Ηράκλειο Κρήτης @ Cine Studio
Συγκροτήματα Melingo
Ημερομηνία
Πόλη Ηράκλειο Κρήτης
Χώρος Cine Studio
Διεύθυνση Λεωφόρος Ικάρου 50 και Ηροδότου
Τηλέφωνο 2810-241214
Τιμή εισιτηρίου 15, 20 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -
Παρασκευή 25/02 MELINGO live!
Bohemian Tango

Ο Daniel Melingo, ένας εκκεντρικός τροβαδούρος αντιστάρ από την Αργεντινή, με μουσικές ρίζες στο ρεμπέτικο, την ιταλική όπερα και φυσικά στο tango, έρχεται στo Cine Studio Live στις 25 Φλεβάρη για μια και μοναδική παράσταση.

O Daniel Melingo, θλιμμένος, αστείος, βλοσυρός, έντονος, περίεργος, συναρπαστικός, υπέροχος! Ο 52-χρονος εκκεντρικός τροβαδούρος αντιστάρ από την Αργεντινή, με μουσικές ρίζες στο ρεμπέτικο, την ιταλική όπερα και φυσικά στο tango, ειδικά το προπολεμικό, και συνεργασίες με τους Bajofondo Tango Club, επιστρέφει στην Ελλάδα για νέες εμφανίσεις. Ένα παράξενα "άναρχο" κράμα αργεντίνικης μουσικής παράδοσης, αθυρόστομης θεατρικότητας, καπνισμένης και ποτισμένης από αλκοόλ ατμόσφαιρας cabaret - με οδηγό τη μικροκαμωμένη, πλην ιδιόρρυθμα γοητευτική φιγούρα, του Melingo.

O Daniel Melingo κουβαλά αρκετή από την αγριάδα και την τρικυμία του ροκ παρελθόντος του. Ο κόσμος του Melingo βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, είναι άγριος και μες στην κάπνα, με το ποτό, τις χαλαρές γυναίκες και την αργκό του υποκόσμου απαραίτητα. Είναι μια περσόνα που ζωντανεύει στη σκηνή ιστορίες χαρακτήρων που ζουν στις σκιές των δρόμων του Μπουένος Άιρες: Ο πορτοφολάς του λεωφορείου, η πόρνη που θρηνεί, ο άστεγος που ψάχνει τα σκουπίδια, ο εργάτης που ξοδεύει το μεροκάματό του στο μπαρ, το παιδί που πεθαίνει από μοναξιά, οι εραστές που ζουν τον έρωτά τους στα κρυφά, ο ηλικιωμένος δανδής που πεθαίνει στην αγκαλιά των ιερόδουλων, η επιδρομή της αστυνομίας σ' ένα κακόφημο μπαρ και, φυσικά, το απόλυτο στερεότυπο του tango, ο προδομένος και εγκαταλειμμένος άντρας. "Aυτό είμαι, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, παίρνετε ή αφήνετε, δική σας επιλογή".

Σκοτεινός, επικίνδυνος, αλλά συναρπαστικός, είναι ένας κόσμος που χαράσσεται από την τραχιά φωνή και την "μαχαιροβγάλτικη" όψη του Melingo και που επαναφέρει το tango ως την μουσική των χαμένων. Αυτή η αλήτικη προσέγγιση, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή του θεατρικότητα επί σκηνής, που τον βρίσκουν να υιοθετεί την περσόνα ενός ποιητή του δρόμου ή tango κωμικού, κάνουν τις ζωντανές του εμφανίσεις τόσο ηλεκτρικές.

Ποιά είναι η μαγική συνταγή του Melingo; Προσθέστε μία φουλ σε συναίσθημα δόση από Roberto Goyeneche (του παθιασμένου tango τραγουδιστή, γνωστού ως "El polaco"), ως αυθεντική tango ρίζα, ανακατέψτε την με την ιδιοφυή τρέλα του Tom Waits, τα εγκεφαλικά παιχνιδίσματα του Paolo Conte, την ανισορροπία του Serge Gainsbourg, την ασυμβίβαστη έκφραση ενός Nick Cave... Όλες αυτές οι βραχνές φωνές και τα σμιλευμένα από τη ζωή πρόσωπα, σου δίνουν μία προσέγγιση μόνο της εικόνας του διαβολικού Melingo, ενός γερομασκαρά που δεν είναι και τόσο γέρος... Οι παραστάσεις του είναι ένα γνήσιο θέατρο του δρόμου. Πικρό, τραγικό και κωμικό μαζί. Και οι θεατές, ένας θίασος σε μια περιπέτεια όπου η πτώση καραδοκεί κάθε λεπτό.

Daniel Melingo: φωνή, κιθάρα, κλαρινέτο
Rodrigo Guerra: κιθάρα, τρομπόνι, laud, μουσικό πριόνι, φωνητικά
Diego Trossman: κιθάρα, φωνητικά
www.danielmelingo.com
www.myspace.com/melingo
  • SHARE
  • TWEET