Ο γιος του μάνατζερ των Sex Pistols καίει punk αναμνηστικά αξίας 5 εκατομμυρίων

John Lydon: «Γαμ…έμπορε εσωρούχων. Γιατί δεν καις το σουτιέν σου;»

20/05/2016 @ 13:27

O John Lydon, τραγουδιστής των Sex Pistols και των PiL ασκεί έντονη κριτική στον Joe Corré, γιό του μάνατζερ των Pistols, Malcolm McLaren.

Ο λόγος που ο Lydon παρουσιάζεται εξαιρετικά ενοχλημένος σχετίζεται με το event "Punk London" στα πλαίσια του οποίου ο Corré θα επιχείρησει την τελετουργική καύση punk αναμνηστικών αντικειμένων που έχει στην κατοχή του, αξίας 5 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

Ο Corré, ιδρυτής φίρμας εσωρούχων, σχεδιάζει να «παραδώσει στις φλόγες» την συλλογή στις 26 Νοεμβρίου, ημερομηνία που συμπέφτει με τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του "Anarchy in the UK" των Sex Pistols.

Η βασίλισσα η οποία δεν είναι ανθρώπινο ον σύμφωνα με τους Sex Pistols ("God save the Queen, she's ain't no human being"), δίνει, παραδόξως, τις επίσημες «ευλογίες» της στο "Punk London" και παράλληλα, ιδρύματα όπως η Βρετανική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του Λονδίνου αποτελούν βασικούς σπόνσορές του.

Σε συνέντευξή του ο John Lydon προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη και απευθύνεται στον Joe Corré: «Αν έχεις στην κατοχή σου αντικείμενα αξίας 5 εκατομμυρίων δε νομίζεις πως είναι καλύτερο να τα πουλήσεις και να δώσεις τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Γαμ…έμπορε εσωρούχων. Γιατί δεν καις το σουτιέν σου;»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Punk London ο Lydon δηλώνει με νόημα: «Το event διοργανώνεται από άσχετους ανθρώπους που δεν είχαν καμιά σημασία για το punk κίνημα, όταν αυτό πραγματικά υπήρχε».

 

  • SHARE
  • TWEET