Brian May: «Βρισκόμασταν σε κρίση πριν το "Bohemian Rhapsody"»

Ο κιθαρίστας των Queen μιλάει για την εποχή πριν την κυκλοφορία του "A Night At The Opera"

22/11/2017 @ 11:57

Σε προσφατη συνέντευξη του στο Classic Rock, ο Brian May μίλησε για την περίοδο των Queen πριν την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ του συγκροτήματος, "A Night At The Opera" (1975), που περιείχε το τραγούδι "Bohemian Rhapsody".

«Ήμασταν σε κρίση. Είχαμε μεγάλη επιτυχία αλλά όσον αφορά τη διαχείρηση ήμασταν ένα χάλι. Δεν ήμασταν λεφτάδες, και ενώ πιστεύαμε ότι τα λεφτά δεν είναι το παν, δεν θα ήταν άσχημο να νιώθαμε ότι θα υπάρξει μια ανταμοιβή για τη δουλειά που κάναμε».

«Οπότε το "A Night at the Opera" ήταν το τελευταίο μας χαρτί. Ο John Reid, που μόλις είχε γίνει μάνατζερ του συγκροτήματος, μας είπε ότι εμείς πρέπει να φτιάξουμε το καλύτερο άλμπουμ της ζωής μας!».

«Νιώθαμε ότι αν δεν πετύχει αυτό το άλμπουμ, θα ήταν άσχημο για την πορεία της μπάντας, οπότε τα δώσαμε όλα και νομίζω ότι το καταφέραμε. Βέβαια, δεν νομίζω ότι το είχαμε αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή».

«Το "A Night at the Opera" ήταν ο καμβάς μας, η κατευθυντήρια γραμμή μας. Γι' αυτό το "Queen II" είναι πιο κοντά σε στυλ απ' ότ,ι το "Sheer Heart Attack"».

Σχετικά με το "Bohemian Rhapsody", ο May δήλωσε:

«Σκεφτόμασταν και συζητούσαμε πάρα πολύ για το ποιο πρέπει να είναι το πρώτο single του δίσκου. Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Το αν γίνει επιτυχία ή όχι επηρεάζει τις πωλήσεις του δίσκου και κατά συνέπεια τα έσοδα του συγκροτήματος».

«Πάντα ξέραμε ότι το "Bohemian Rhapsody" ήταν ένα διφορούμενο κομμάτι, είτε θα το λάτρευαν, είτε θα το απέρριπταν ως περίπλοκο και πολύ μεγάλο. Ο Kenny Everett ασχολήθηκε με αυτό, όπως και με μερικά ακόμα, και, απ' ό,τι φάνηκε, έπιασε».

  • SHARE
  • TWEET