Sacha Baron Cohen εναντίον Queen

Ο ηθοποιός εξηγεί τους λόγους που τον «ανάγκασαν» να μην υποδυθεί τελικά τον Freddie Mercury

10/03/2016 @ 14:22

Δεν είναι νέο ότι ετοιμάζεται βιογραφική ταινία για τον μακαρίτη frontman των Queen, Freddie Mercury, μιας και είναι στα σκαριά εδώ και καιρό. Γνωστό, επίσης, είναι ότι ο αρχικός πρωταγωνιστής –και πραγματικά εντυπωσιακά ταιριαστός σε εμφάνιση- Sacha Baron Cohen, αλλά και ο σκηνοθέτης Tom Hooper, εγκατέλειψαν το πρότζεκτ το 2013, μετά από πολλά χρόνια δουλειάς!

Τότε, ο Baron Cohen είχε επικαλεσθεί «δημιουργικές διαφωνίες», υποστηρίζοντας ότι τα επιζώντα μέλη της μπάντας ήθελαν να παρουσιάσουν μια «κατάλληλη για όλους» εκδοχή της ιστορίας του συγκροτήματος, ενώ ο ίδιος αποσκοπούσε σε μια πιο τραχιά οπτική βασισμένη στον ίδιο τον Mercury. Οι Queen είχαν σχολιάσει δεικτικά κατά την αποχώρηση του ηθοποιού από το cast, ότι «δεν ήθελαν να μετατραπεί η ταινία σε κωμωδία»!

Το νέο είναι οι καινούριες δηλώσεις του Cohen, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον Howard Stern, με τις οποίες εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες την ανάμειξή του με το φιλμ και τελικά την απόφασή του να το εγκαταλείψει.

Ισχυρίζεται ότι μέλος της μπάντας (το οποίο αρνείται να κατονομάσει) θέλησε και ένα δεύτερο μισό της ταινίας να δείχνει «πώς η μπάντα συνεχίζει να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή».

Εξηγεί ότι προσπάθησε να αποτρέψει το να συμπεριληφθεί στην ταινία η εποχή της μπάντας μετά τον θάνατο του Mercury: 
«Μου είπε: ‘Ξέρεις, αυτή είναι μια σπουδαία ταινία γιατί υπάρχει κάτι καταπληκτικό που συμβαίνει στη μέση’. Κι εγώ απάντησα: ‘Τί συμβαίνει στη μέση της ταινίας;’. ‘Ο Φρέντι πεθαίνει και βλέπουμε τον τρόπο που το συγκρότημα συνεχίζει πιο δυνατό’.»

Αυτό ήρθε σε σύγκρουση με την κάπως πιο «ακατάλληλη» εκδοχή του Mercury την οποία ο Baron Cohen θέλησε να αιχμαλωτίσει στην οθόνη. «Ο τύπος είχε ξεφύγει», είπε ο ηθοποιός μιλώντας στον Stern. «Ζούσε με έναν ακραίο τρόπο ζωής. Κραιπάλη! Υπάρχουν ιστορίες νάνων με πιατέλες γεμάτες κοκαΐνη πάνω στα κεφάλια τους να περιφέρονται στα πάρτι!

Ακούστε, ούτε ένας δεν θα πάει να δει μια ταινία της οποίας ο βασικός χαρακτήρας πεθαίνει από AIDS και μετά δείχνει την μπάντα να συνεχίζει.

Το κατανοώ, είναι συγκρότημα. Θέλουν να προστατεύσουν την κληρονομιά τους σαν μπάντα.»

Τελικά, ο Baron Cohen ήταν αδύνατον να συμβιβαστεί και έφυγε, χαρακτηρίζοντας στο τέλος της συνέντευξης τον Brian May «όχι και πολύ καλό παραγωγό ταινιών», οπότε μάλλον αποκάλυψε και τον ηθικό αυτουργό της αποχώρησης.

Ο Ben Wishaw ανέλαβε έκτοτε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η ταινία αναμένεται να μπει σε τελικό στάδιο παραγωγής τον Ιούνιο.

Ακούστε εδώ ένα απόσπασμα της διαφωτιστικής συνέντευξης του Baron Cohen.

  • SHARE
  • TWEET