Deaf Radio, Circassian

Αθήνα @ AN Club

Deaf Radio, Circassian Αθήνα @ AN Club
Συγκροτήματα Deaf Radio, Circassian
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος AN Club
Διεύθυνση Σολωμού 13-15
Τηλέφωνο 210-3305056
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Μετά από μία εβδομάδα περιπλάνησης σε Βαλκάνια και Ευρώπη, οι Deaf Radio επιστρέφουν στην Αθήνα και εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σκηνή του An Club, μαζί με τους Circassian, κλείνοντας έτσι στην πόλη τους την πρώτη τους περιοδεία. Κουβαλώντας ιστορίες και ενέργεια από τον δρόμο, σκοπεύουν να παρασύρουν το αθηναϊκό κοινό στην μοναδική ατμόσφαιρα του "Alarm".

Deaf Radio

Οι Deaf Radio είναι ένα κιθαριστικό ροκ σχήμα, που υπάρχει από το 2015. Το ντεμπούτο album τους "Alarm", το οποίο κυκλοφόρησε στις 9 Ιανουάριου του 2017, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, οδηγώντας σε ένα sold out release show αλλά και στην εξάντληση των 300 πρώτων βινυλίων σε λιγότερο από 3 μήνες.

Η αναγνώριση του "Alarm" ως ενός από τους καλύτερους δίσκους της εγχώριας σκηνής μέχρι εκείνη τη στιγμή, οδήγησε την μπάντα το καλοκαίρι του 2017 στη σκηνη του Ejekt Festival, δίπλα στους The Killers, The Kills και τους Circa Waves, σε μία εμφάνιση που κρίθηκε άκρως επιτυχημένη.

Έχοντας ήδη συστηθεί από το καλοκαίρι του 2016, παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα με ονόματα όπως 1000mods, Nightstalker, Planet of Zeus, οι Deaf Radio ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τα πρώτα singles του "Alarm" και με αποκορύφωμα την κυκλοφορία του video clip για το "Anytime", το οποίο παρουσιάστηκε στο "Silver Screenings Section" των Berlin Music Awards.

Ηχητικά χαρακτηρίζονται από βαριά κιθαριστικά riff και ογκώδη τύμπανα, που συνδυάζονται με χαρακτηριστικές φωνητικές μελωδίες, δημιουργώντας μια εκρηκτική και άλλοτε σκοτεινή-σχεδόν παγανιστική ατμόσφαιρα, ενώ στιχουργικά κατακλύζονται από υπαρξιακές -ενίοτε δυστοπικές σκέψεις φέρνοντας στην επιφάνεια τις εσωτερικές τους ανησυχίες.

facebook.com/deafradioband
deafradio.bandcamp.com
instagram.com/deaf.radio

Circassian

Στους Circassian δεν αρέσει να περιορίζονται σε συγκεκριμένες μουσικές κατευθύνσεις. Με βάση στον ψυχεδελικό ήχο και πολυποίκιλες επιρροές από την παραδοσιακή μουσική της Ανατολής μέχρι και την hip hop, το κουαρτέτο από την Αθήνα, χαρακτηρίζεται από συνέπεια και ποιότητα στη μέχρι στιγμής πορεία του. Η πρώτη κοπή του ντεμπούτο LP τους "Hantse Guashe" (2014) εξαντλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η μπάντα συμπεριλήφθηκε στην λίστα του The Guardian, με «Μουσικά συγκροτήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθεί"», μετά την κυκλοφορία του δεύτερου ΕP τους "Procrasinational" (2012). Το 2017 επιστρέφουν στη δισκογραφία με το νέο τους EP - "Quadrivium" το οποίο μόλις κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή και είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή το φθινόπωρο του 2017.

facebook.com/Circassiangr
circassian.bandcamp.com/album/quadrivium

Doors Open: 21.00
Entrance: 6e

An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

  • SHARE
  • TWEET