Release Athens: Parov Stelar, Chinese Man, Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, RSN, GAD.

Αθήνα @ Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

Release Athens: Parov Stelar, Chinese Man, Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, RSN, GAD. Αθήνα @ Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
Συγκροτήματα Release Athens: Parov Stelar, Chinese Man, Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, RSN, GAD.
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 36 e
Ώρα έναρξης 16:00
Σημεία προπώλησης Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House, 11876, Viva.gr
Διοργανωτής Fuzz Productions

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη, από κάθε πλευρά, 1η μέρα του Release Athens 2016, η Πλατεία Νερού είναι... πανέτοιμη να φιλοξενήσει την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, την πιο χορευτική μέρα του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού! 

Παρακάτω βλέπετε το πρόγραμμα εμφάνισης των καλλιτεχνών.

Και μην ξεχνάτε. Οσο νωρίτερα έρθετε, θα εξασφαλίσετε και το αναμνηστικό εισιτήριο του φεστιβάλ!

16.00: Aνοίγουν οι πόρτες
17.00: GAD.
18.00: RSN
19.10: Chinese Man
20.50: Scott Bradlee's Postomodern Jukebox
22.30: Parov Stelar

Παρασκευή 3 Ιουνίου: PAROV STELAR + CHINESE MAN + SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX + RSN + GAD.

Η δεύτερη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου με headliner τον Parov Stelar και την μπάντα του!

Ο Αυστριακός μουσικός / παραγωγός θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που καθόρισε τον ήχο του electro swing, κερδίζοντας εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και στην κυριολεξία ακούγεται παντού! Ταινίες, τηλεοπτικά shows, διαφημίσεις και, φυσικά, στο ραδιόφωνο όπου – ιδίως στην Ελλάδα – ο Parov Stelar αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο όνομα τόσο των παραγωγών όσο και του κοινού.

Το δεύτερο όνομα που θα εμφανιστεί την 2η ημέρα του Release Athens 2016, είναι οι Chinese Man! Η εκρηκτική κολλεκτίβα από τη Γαλλία επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεπάρει το κοινό με τους καταιγιστικούς dub / afrobeat / baile funk / swing / jazz ήχους τους!

Ιδρυτικό όνομα και ναυαρχίδα της Chinese Man Records, το group αποτελείται από τους High Ku, Sly και Zé Mateo, υπό την καθοδήγηση του μυστυριώδους Grandmaster “Chinese Man”, και έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Οι Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, μία μουσική κολλεκτίβα που έχει ήδη γίνει διάσημη διασκευάζοντας σύγχρονα κομμάτια - από τη Lady Gaga, την Taylor Swift και την Katy Perry μέχρι τους White Stripes, τους Strokes και τους Radiohead - σε vintage ρυθμούς (κυρίως jazz / swing), έχοντας κερδίσει εκατομμύρια fans σε ολόκληρο τον κόσμο (με... μισό δις views στο youtube!), είναι το τρίτο όνομα που θα εμφανιστεί την 2η ημέρα.

PAROV STELAR

O Marcus Fuereder, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του όνομα Parov Stelar, είναι ο πιο επιτυχημένος Αυστριακός μουσικός διεθνώς. Αποκαλείται ιδρυτής του electro swing και μαζί με τη μπάντα του, Parov Stelar Band, είναι περιζήτητοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο μοναδικός του ήχος, η προσωπική του προσέγγιση στον τομέα της παραγωγής και ο ανορθόδοξος συνδυασμός διάφορων μουσικών ειδών τον έκανε γρήγορα star της ανερχόμενης σκηνής.

Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και στην κυριολεξία ακούγεται παντού! Ταινίες, τηλεοπτικά shows, διαφημίσεις και, φυσικά, στο ραδιόφωνο όπου – ιδίως στην Ελλάδα – ο Parov Stelar αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο όνομα τόσο των παραγωγών όσο και του κοινού.

Όλα αυτά φροντίζει να τα αποδεικνύει και στις ζωντανές του εμφανίσεις, οι οποίες μάλλον αποτελούν και τον βασικότερο λόγο της μεγάλης δημοτικότητάς του αφού είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διασκεδαστικά live acts που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή. Ο Parov Stelar και η μπάντα του έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε πάνω από 600 συναυλίες τα τελευταία χρόνια, παίζοντας παντού!

Περισσότερα εδώ: releaseathens.gr/artists
parovstelar.com
facebook.com/parovstelar
youtube.com/user/etagenoirrec
instagram.com/parovstelarofficial

SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX

Αν είστε λάτρης καθετί vintage, οι Postmodern Jukebox είναι η μπάντα που θα λατρέψετε! Swing, jazz, fox-trot, o soul ήχος της Motown και εικόνες από τον “Υπέροχο Γκάτσμπι”. Το μουσικό όχημα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Scott Bradlee ξεκίνησε το 2013 βάζοντας σκοπό να διασκευάσει εκατοντάδες μεγάλες επιτυχίες της εποχής μας - και όχι μόνο - με ένα στιλ που παραπέμπει απευθείας στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Έχοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube (και πάνω από... 500 εκατομμύρια views!), παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα, από το σαλόνι (!) του Bradlee στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα νέο τραγούδι. Από Lady Gaga, Adele και Katy Perry  σε Radiohead, White Stripes και Cure και από εκεί σε Beyonce, Taylor Swift και Gwen Stefani, για να πάρετε μόνο μια ιδέα.

Περισσότερα εδώ: releaseathens.gr/artists
youtube.com/channel/UCORIeT1hk6tYBuntEXsguLg
facebook.com/postmodernjukebox

CHINESE MAN

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2004, από τους High Ku, Sly και Zé Mateo, υπό την καθοδήγηση του μυστυριώδους μέντορα Chinese Man. Το κομμάτι “I’ve Got That Tune” αλλά και η ακούραστη συνεχής παρουσία τους σε DJ Sets εκτόξευσαν το όνομά τους στους κύκλους της hip hop σκηνής – και όχι μόνο.

Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από το hip hop, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει στοιχεία από dub, afrobeat, swing, jazz, καθώς και από πιο παραδοσιακές φόρμες. Μπορεί η έδρα τους να βρίσκεται στη Μασσαλία, αλλά το hip hop όραμά τους είναι παγκόσμιο και αυτό φαίνεται σε κάθε νέο τους βήμα, όπως το πιο πρόσφατο studio album τους, “Racing With The Sun”.

Τα εκρηκτικά τους live στη χώρα μας, τους έχουν χαρίσει ένα ήδη μεγάλο και φανατικά πιστό κοινό!

Περισσότερα από εδώ: releaseathens.gr/artists
chinesemanrecords.com
facebook.com/chineseman
soundcloud.com/chineseman

RSN

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε σε μικρή ηλικία έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα, με άξονα τη soul, funk και trip hop μουσική, κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: “Μuddy roads” (2011), “Rsn – Play that funky music” (2012) και “We got Music”, σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013), και λίγους μήνες πριν τη νέα του δουλειά “Analog Memories” με συμμετοχές από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Από το 2009 μέχρι σήμερα, συμμετέχει ως Dj στο βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή.

facebook.com/arisrsn
youtube.com/watch?v=fGHWZV9ciM8
youtube.com/watch?v=_cDxjZAiN-M

GAD.

Οι GAD. είναι σίγουρα η πιο γνωστή εγχώρια alternative pop μπάντα της τελευταίας δεκαετίας. Μετρώντας ήδη έντεκα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, εξακολουθούν να έχουν συνεχές airplay στα ελληνικά ραδιόφωνα με τραγούδια όπως το “Waves”, “The End Of The Road”, “This Light In You”.

Αυτό όμως που τους χαρακτηρίζει περισσότερο από καθετί είναι τα πολύ δυνατά τους live, όπου ξεδιπλώνουν εμφατικά τις new wave καταβολές τους και τα ακούσματα τους από την βρετανική σκηνή της δεκαετίας του ‘80 και του ΄90.

gadmusic.gr
youtube.com/GADofficial
facebook.com/GAD.ATHENS.GREECE
soundcloud.com/gadgreece

Release Athens 2016

Το 2016, το Fuzz Live Music Club κλείνει 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας.  Με τη συμπλήρωση αυτής της δεκαετίας, αισθανθήκαμε πως, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα βήμα όσον αφορά στις προσπάθειές μας παρουσιάζοντας ένα νέο φεστιβάλ στην πόλη της Αθήνας.

Το Release Athens φιλοδοξεί να φέρει νέα πνοή στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας και να εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πραγματικό ενδιαφέρον, ευελπιστώντας να φέρει κοντά μας ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, προσφέροντας συγκινήσεις σε ένα ελληνικό κοινό που μάλλον έχει κουραστεί από τις συνεχείς επαναλήψεις και αναζητεί την ποικιλία και την πολυχρωμία των γνωστών φεστιβάλ του εξωτερικού.

Ελπίζουμε να είναι η ευχάριστη έκπληξη για το καλοκαίρι του 2016 και – γιατί όχι – για εκείνα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια, “απελευθερώνοντας την Αθήνα” από τη σκοτεινιά και τη μιζέρια που δυστυχώς μας έχει επιβληθεί από παντού μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της αληθινής διαδραστικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει μια τέτοια διοργάνωση.

Το line-up του Release Athens 2016 έχει πλέον ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μπάντες και καλλιτέχνες με τεράστια ιστορία αλλά και νέους ανερχόμενους που θα μας απασχολήσουν πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια. Μαζί τους, ορισμένα από τα καλύτερα σχήματα και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής, των οποίων η επιλογή ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στο Release Athens 2016. Τους ευχαριστούμε όλους ειλικρινά!

Τα 20 ονόματα που απαρτίζουν το φετινό line-up είναι: PJ Harvey, Sigur Ros, Beirut, Parov Stelar, The Brian Jonestown Massacre, The Black Angels, Slowdive, Daughter, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, Chinese Man, DIIV, Cass McCombs και Irene Skylakaki, RSN, Closer, Theodore, Moa Bones, GAD., The Noise Figures, Afformance!

Πληροφορίες:

Εισιτήρια

Η διάθεση των εισιτηρίων για όλες τις ημέρες του Release Athens 2016 συνεχίζεται, προς 36 ευρώ για κάθε ημέρα ξεχωριστά (μέχρι τις 30 Απριλίου) και  προς 120 ευρώ για ολόκληρο το φεστιβάλ:

τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και Viva.gr

Από την 1η Μαϊου, η τιμή για κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ.

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 45 ευρώ.

Όλα τα εισιτήρια διατίθενται σε έως και 4 άτοκες δόσεις, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, στο www.viva.gr, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Επισκεφτείτε το site του Release Athens για περισσότερες πληροφορίες: releaseathens.gr

Πρόσβαση

Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου): Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.

Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)
ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)
Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”
Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 16:00.

  • SHARE
  • TWEET