My Endless Winter

Modern Madness

Erasing Summer (Self Released) (2020)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 04/12/2020
Ελπιδοφόρα πρόταση το ντεμπούτο των Μy Endless Winter
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Κάθε συγκρότημα κατά τις πρώτες πρόβες έχει να πάρει ασυνείδητα ή συνειδητά μια πολύ σημαντική αρχική απόφαση. "Τι θα παίξουμε;" Αυτή η τόσο απλή ερώτηση θέτει τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί όλο το οικοδόμημα της μπάντας. Η απόφαση που θα παρθεί σε εκείνες τις πρώτες μέρες συνήθως δείχνει τις μουσικές προτιμήσεις αλλά και τους στόχους των μελών όσον αφορά την εξέλιξη του συγκροτήματος. Αυτό που ανέκαθεν μου έκανε εντύπωση είναι ότι μόνο ελάχιστες από τις μπάντες που ξεκινούν σε μια, σχετικά, νεαρή ηλικία ασχολούνται με τη mainstream rock μουσική των τελευταίων ετών και προτιμούν συνήθως κάτι πιο heavy, stoner rock ή metal. Φυσικά για τα προσωπικά μου γούστα αυτό δεν ειναι κακό αλλά μένω με την απορία αν όλα τα νέα παιδιά που ασχολούνται ενεργά με τη μουσική ακούνε Lamb Of God ή 1000Mods και κανένας δεν ακούει μπάντες τύπου Bring Me The Horizon ή Τwenty One Pilots. Με την παραπάνω φράση δεν έχω κανένα σκοπό να δείξω την προτίμησή μου στις προαναφερθείσες μπάντες, οι οποίες δεν μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, αλλά προσπαθώ να καταλάβω αν τελικά επηρεάζουν ή όχι στη μουσική εξέλιξη της νέας γενιάς.

Αυτές ακριβώς οι σκέψεις με οδήγησαν στο "Modern Madness", το ντεμπούτο των My Endless Winter. Οι Θεσσαλονικείς δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2018 και απ' ό,τι φαίνεται πήραν εξ αρχής τα πράγματα πολύ σοβαρά. Το μουσικό ύφος της μπάντας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μοντέρνο και εναλλακτικο pop/rock, δηλαδή ακριβώς αυτό που δεν συναντούμε συχνά στη σημερινή ελληνική σκηνή.

Από τις πρώτες ακροάσεις γίνεται ξεκάθαρο ότι η μπάντα έχει πραγματοποίησει, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πολύ προσεκτικές και επαγγελματικές κινήσεις. Για να πάρουμε τα πράγματα με σειρα προτεραιότητας, στον δίσκο βρίσκουμε καλοδουλεμένες και πιασάρικες συνθέσεις οι οποίες σου μένουν εύκολα στο μυαλό. Μουσικά, το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό είναι οι Linkin Park και αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει αφού είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις επηρεαστεί από μια καταξιωμένη μπάντα. Σύγχρονος, mainstream rock ήχος με μπόλικα πλήκτρα τα οποία χρωματίζουν όμορφα τις συνθέσεις, ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά και σωστή χρήση φωνητικών samples τα οποία προσθέτουν πόντους στην ατμόσφαιρα του δίσκου.

Στα προτερήματα του δίσκου που αξίζει να αναφερθούν είναι η άψογη παραγωγή αλλά και οι πολύ ενδιαφέροντες στίχοι οι οποίοι ασχολούνται με σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας όπως η κατάθλιψη και ο εθισμός. Στίχοι που πολύ εύκολα αγγίζουν την ψυχή του ακροατή και τον παρασύρουν σε ένα ταξίδι προβληματισμών με φόντο ένα γκρίζο τοπίο μεγαλουπόλεως.

Οι φωνητικές γραμμές είναι πολύ αξιόλογες και ταιριαστές στο μουσικό ύφος του δίσκου. Τα αντίστοιχα rap-αριστά θα μπορούσαν να βελτιωθούν σε θέματα προφοράς, διότι ώς στυλ δίνουν μεγάλη ώθηση στα κομμάτια και παίζουν σημαντικό ρόλο στα «ξεσπάσματα» και στη δυναμική των ρεφρέν. Το παραπάνω «ψεγάδι» εύκολα όμως χάνεται μέσα στη συνολική ποιότητα του δίσκου. Ίσως και κακώς, όμως, να αναζητούμε ελαττώματα όταν ένα συγκρότημα στον πρώτο του δίσκο περιέχει συνθέσεις τις οποίες αν τις κυκλοφορούσε αντίστοιχη μπάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα τις συνόδευαν μερικά εκατομμύρια views στο youtube.

Συμπερασματικά, το ντεμπούτο των My Endless Winter αποτελεί μια πανέμορφη και ελπιδοφόρα πρόταση για όσους επιθυμούν να ακούσουν κάτι «φρέσκο» και αρκετά πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. To "Modern Madness" βρίσκεται εκεί έξω και αξίζει την προσοχή και την υποστήριξή σας.

  • SHARE
  • TWEET