Ο Vangelis κυκλοφορεί το «διαστημικό» "Rosetta"

Η κυκλοφορία συμπίπτει με το τέλος της ομώνυμης διαστημικής αποστολής, το Σεπτέμβριο

29/07/2016 @ 13:06

Ο Vangelis έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομερείς πληροφορίες για τον επερχόμενο νέο του δίσκο με τίτλο "Rosetta", εμπνευσμένο από την ομώνυμη αποστολή του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού.

Η σουίτα θα αποτελείται από δώδεκα κομμάτια εμπνευσμένα από τη δωδεκάχρονη αποστολή του σκάφους προσεδάφισης Philae και του διαστημοπλοίου Rosetta.

Ο μεγάλος μουσικός εμπνεύσθηκε το έργο μετά από μια συνομιλία που είχε με τον αστροναύτη Andre Kuipers, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Η μυθολογία, η επιστήμη και η εξερεύνηση του διαστήματος είναι θέματα τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μου από μικρή ηλικία. Πάντα ήταν συνδεδεμένα με τη μουσική που έχω συνθέσει».

Και όπως τόνισε ο υπεύθυνος τύπου του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού: «Με τη μουσική μπορείς καλλιεργήσεις συναισθήματα να και να δημιουργήσεις μνήμες. Ο Vangelis θέλησε να περάσει την αποστολή μας στην αιωνιότητα μέσω της μουσικής του».

Η ανακοίνωση της Decca Records συμπληρώνει: «Για τον Vangelis η μουσική είναι μια απόκρυφη αλλά ουσιαστική δύναμη του σύμπαντος που σκοπό έχει την ανύψωση, την έμπνευση και την επούλωση των πληγών του ανθρώπινου γένους. Ποτέ αυτό δεν ήταν τόσο προφανές όσο στο "Rosetta", το τελευταίο πόνημα του μεγάλου μουσικού».

Το "Rosetta" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ακούστε εδώ το "Rosseta‘s Walz" του Βαγγέλη Παπαθανασίου από τον επικείμενο δίσκο.

 

  • SHARE
  • TWEET